Voelbare lymfeklieren/jeuk

  • #1

    Hallo,

    Sinds 2 jaar nu kan ik links en rechts in mijn hals laag dorsaal 2 lymfeklieren/knobbeltjes voelen van ongeveer 1cm. Ook aan de zijkant ter hoogte vd spier aan de linkerzijde van mijn hals voel ik het laatste half jaar 1 lymfekliertjes die ik ook kan zien als ik mijn hals kantel. Ik schat deze 0.5cm groot.

    De 2 lymfeklieren links en rechts, en waarschijnlijk ook andere, zijn ook via echo onderzocht. Dit omdat ik al 3x bij de huisarts was geweest en dit bij 2 verschillende artsen in de praktijk. Dit was ongeveer na 6 maanden toen ik de eerste klieren voelde.
    Uit de echo is toen volgende diagnose gekomen: “meerdere reactieve lipomateuse lymfeklieren, geen adenopathiën. Grootste klier 12mm.”

    Omdat de klieren een jaar later nog steeds voelbaar waren( wel af en toe een beetje kleiner worden e maar nooit echt weggaan) ben ik terug bij de huisarts geweest. Deze zei dat het gewoon lymfeklieren waren en dat doordat ik niet dik ben ze makkelijker voelbaar zijn. En dat het ook niet abnormaal is dat je lymfeklieren altijd kan voelen eens je weet waar ze zitten. Ik heb dan bij mijn vriend gevoeld en ook daar kan ik wel iets terugvinden, maar deze zijn wel kleiner nog dan mijne links en rechts.

    Nu zijn we 9 weken geleden op wellness geweest en hebben ons daar wat overdaan (jacuzzi, sauna, ijsbad) waardoor ik 2 dagen later erge jeuk kreeg op mijn schouders, bovenarmen en bovenbenen. Mijn eerste reactie was dat de huid een te grote shock had gekregen en hierdoor geïrriteerd was geraakt. Omdat deze na 9 weken nu nog niet weg is ben ik verleden week naar de dermatoloog gestapt. Zij zei dat dit folliculitis was. Wassen met isobetadinezeep 3x/week en smeren met la roche als de huid droog werd. Verder zeep zonder zeep gebruiken en antihistamine als de jeuk echt ernstig is.

    Nu moet ik zeggen dat de jeuk enkel fel is overdag op mijn bovenbenen als mijn jeans of andere broek erover wrijft. ‘S avonds in pyama of short heb ik geen jeuk en ook ‘s nachts heb ik geen last.

    Toch blijft er door alle info op het internet een gevoel dat er misschien te licht over heen gegaan wordt. NERGENS vind je terug dat lymfeklieren inderdaad altijd voelbaar kunnen zijn… ook is de raad steeds dat ze na 2 weken weg moeten zijn. Niet na 2 jaar. En hier kan ik nog volgen dat ik er teveel aan voel, maar dan nog lijkt de periode mij zo lang.
    Ik wil ook geloven dat de jeuk niets te maken heeft met eventuele hodgkin gezien de wellness, maar kan het ook geen toeval zijn en dat er toch meer achter schuilt.

    Ik heb ondertussen dus al 4 doktersbezoeken, een dermatoloog en een echo achter de rug en wil dus weten of het inderdaad heel normaal is dat je klieren/knobbeltjes in de nek altijd kan voelen en we dus dr Google echt niet kunnen vertrouwen(zelfs de websites van universitaire ziekenhuizen hier in België posten dat de periode maar 2weken is). En vraag 2 hoe verloopt jeuk bij Hodgkin, is dit echt krabben tot je vel erdoor zit? Is dit van kop tot teen en constant? Hoe of met wat kan je hardnekkige jeuk vergelijken?

    Alvast bedankt om mijn vraag te behandelen!

    Reageer
    #2

    Meerdere artsen hebben naar de klieren gekeken, er zijn al meerdere oorzaken genoemd waardoor ze voelbaar zijn en blijven.
    En nu vraag je op een forum,waar geen enkele arts of andere specialist aanwezig is, of die artsen het bij het rechte eind hebben?
    Dat vind ik niet heel erg logisch eigenlijk.
    Naast dat je slank bent, noem je nog een reden waardoor ze voelbaar blijven.
    Als je er regelmatig aan zit, zorg je zelf dat ze aanwezig blijven en groter worden.
    Je kunt er zelf zo ontstekingen mee veroorzaken door steeds te voelen of ze veranderd zijn.
    En wat schrijft dat "zelfs dokter google niet te vertrouwen is", zou ik veranderen naar JUIST dokter Google is niet te vertrouwen!
    Hoe meer jij zoekt, hoe erger de aandoeningen worden die hij je voorschotelt!
    Zet Hodgkin dus uit je hoofd voor je jezelf daarmee een angststoornis bezorgt......

    Reageer
Reageer op: Voelbare lymfeklieren/jeuk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief