Longschade te zien aan mond

 • #1

  Er zijn overeenkomsten gevonden tussen het weefsel in de longen en in de mond. Hiermee kan eventuele schade door roken sneller worden opgespoord.

  Nu is het nog nodig om een wat oncomfortabele ingreep, een bronchoscopie, te ondergaan. Hierbij wordt met een lange buis een stukje weefsel of slijm weggehaald uit de long. In plaats daarvan kan waarschijnlijk ook een beetje slijmvlies van de binnenkant van de wang worden onderzocht op longschade.

  Wetenschappers van de Universiteit van Texas ontdekten deze nieuwe methode. Zij zagen dat twee genen die een vroege voorspeller zijn van longkanker, ook te vinden waren in het mondweefsel.

  Om dit te testen onderzochten ze zowel het longweefsel als het wangweefsel van 125 zware rokers. De moleculaire veranderingen van de genen waren in beide puncties nagenoeg hetzelfde.

  Reageer
  #2

  Onderstaande symptomen komen voor bij longkanker: een hardnekkige prikkelhoest die langer dan drie weken aanhoudt; meer slijmvorming; soms een beetje bloed in het opgehoeste slijm; een ontsteking van de luchtwegen die maar niet overgaat, ook niet na antibiotica; kortademigheid; pijn in de borst; zwelling van gezicht of nek.

  Bovenstaande symptomen gaan vaak gepaard met een verslechtering van uw conditie. Dit merkt u aan:
  vermoeidheid; gewichtsverlies zonder duidelijke aanleiding; verminderde eetlust.

  http://www.ikheblongkanker.nl/

  Reageer
Reageer op: Longschade te zien aan mond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief