Kans op longkanker?

 • #1

  Hallo,

  In 2017 ben ik vanuit mijn bedrijf op bezoek geweest bij een fabriek in Polen. We bezochten een coating line van remsystemen die nieuw was geplaatst. Normaal waren daar geen maskers nodig maar nu wel omdat de ventilatie niet goed werkte. Die waren er niet genoeg dus na overleg (waar ik me niet zo bewust van was) gingen we kijken naar die baden zonder bescherming. Na paar minuten prikte mijn keel en hield het na een minuut of 1-2 voor gezien, durfde niet meer te ademhalen. Eenmaal weg was mijn hoest snel over. De rest bleef nog wel een half uur doorhoesten omdat zij langer boven waren gebleven. Nu jaren later heb ik nog eens geïnformeerd en bleek dat ze daar dus de remsystemen aan het galvaniseren waren in die baden met hoofdzakelijk zink maar helaas ook nikkel, ik lees nu dat dit heel giftig is. Hoewel mij verzekerd was dat het geen lange termijn gevolgen zou geven ben ik nu toch bang dat mijn kans op keel of longkanker is verhoogt. Hoe reeel is dit? Ik maak me er zorgen over mede omdat ik er niks meer aan kan doen. Ik heb geen gekke klachten volgens mij overgehouden aan het gebeuren. Ik ben wel ooit nog zwaar verkouden geweest waarbij ik een tijd lang benauwd was bij geringe inspanning (geen Corona) maar verder niks geks. Wel merk ik dat ik sneller vatbaar ben voor verkoudheden (langdurig hoesten) maar of dat nou een verband is? Ik hoop dat u me gerust kunt stellen, het waren maar een paar minuten…. Hopelijk niet met een kanker-gevolg in de toekomst?!

  Reageer
  #2

  Niemand?

  Reageer
  #3

  hoewel het idd schadelijk is lijkt het mij onlogisch dat je longkanker kan krijgen hierdoor, vooral omdat je het heel kort inademde.

  Heb je nu jaren later symptomen? hoesten? bloed ophoesten? pijn ademen? snel zonder energie zitten? Zo nee: no worries, zo ja: longscan doen.

  Reageer
Reageer op: Kans op longkanker?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief