Wekendelen/bindwefsel tumoren

  • #1

    Ik heb plekjes in mijn buik die erg gevoelig zijn. Het zit niet in de organen want die zijn gecontroleerd. Ik googlede wat en kwam op wekendelen/bindweefsel tumoren, die op de vetlaag kunnen groeien. Ik heb expres niet verder gezocht omdat Google je enorm angstig kan maken als je het allemaal teveel tot je neemt. Is het iets dat vaak voorkomt? Maar de belangrijkste vraag is.. worden bindweefseltumoren HARD of blijven ze zacht? Want tumoren zijn meestal hard toch? Wat ik voel is zacht. Het voelt als spiervezels of vaten ofzo die niet al te diep onder de huid liggen, maar die voelen alsof je er flink hard bent getrapt. Het voelt als een lichte maar zachte verdikking. Als ik buikspier oefeningen doe dan (heel gek) zie ik ook in het midden van mijn lichaam, dus een lijn van de solar plexus tot aan de navel, zie ik een soort punt ontstaan,alsof die verdikking dan omhoog komt. De huisarts voel niet wat ik voel. Met de echo was er op die plek niks te zien, maar misschien kunnen ze met de echo niet zo oppervlakkig kijken? En inmiddels heb ik meerdere van zulke zachte pijnlijke plekjes in mijn buik, rond de navel, maar ook meer thv de blaas.

    Of bestaat er een aandoening waarbij bindweefsel ontstoken raakt ofzo? Ik weet dat mijn situaties niet zo vaak voorkomt maar misschien weet hier iemand wat? En als het bindweefseltumoren zouden kunnen zijn, wat voor soort scan is daar het beste voor om te controleren?

    Reageer
    #2

    Dat is allemaal spierweefsel. dat heeft met weke-delentumoren helemaal niets te maken zo dicht onder de huid. Het zal een gevolg van dew buikpieroefeningen zijn

    Reageer
    #3

    Ok, spierweefsel. Maar het kan geen gevolg van de oefeningen zijn want die heb ik amper gedaan en ik had er daarvoor al lang last van. Bestaat er een spierweefselontsteking aandoening of iets? In mijn familie zit veel reuma en fybromalgie en spierverzuring. Maar niemand in mijn familie herkent deze klachten. Ik voel me erg onbegrepen.

    Maar toch voor de zekerheid.. zijn wekendelen tumoren hard of zacht?

    Reageer
    #4

    Tumoren kunnen zowel zacht als hard zijn. Maare die zouden met een echo wel gezien zijn. Ontstekingen kunnen met bloedonderzoek worden aangetoond. Spierontstekingen bestaan zeker.

    Reageer
    #5

    Wekedelen kanker is vrij zeldzaam. Kankerweefsel kan zowel hard als zacht zijn, maar zachte pijnlijke plekjes klinkt niet als kanker. Eerder als een ontsteking. (Moet er wel bij zeggen dat ik geen arts ben hoor)

    Als je je echt zorgen maakt ga dan gewoon naar je arts. Die kunnen aan de hand van je klachten en evt. scans een vrij goede inschatting maken. Als ze de plekjes op je lichaam verdacht vinden dan kunnen ze biopsie doen voor de zekerheid (=klein stukje weefsel verwijderen en onder microscoop laten bekijken in het lab).

    Het is natuurlijk wel fijn als je weet wat die plekjes nou precies zijn (kan echt vanalles zijn. spier, vet, klieren, bloedvaten, autoimmuun reacties, bindweefsel, overbelasting, overgevoeligheid, infecties etc) in de meeste gevallen gaat t om iets onschuldigs/goedaardigs. Maar als je huisarts niet weet wat het is, vraag dan om een verwijzing naar een specialist.

    Reageer
Reageer op: Wekendelen/bindwefsel tumoren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief