Lymfeklier onder kaak

 • #1

  Ik heb al zolang ik kan herinneren en vergrote klier onder mijn kaak. Hij is ongeveer zo groot als mijn vingertop en wordt ook niet per se groter, maar ook nooit kleiner. De klier aan de andere kant van mijn kaak is bijvoorbeeld een heel pak kleiner en veel minder voelbaar.
  Ik heb hier al door een arts aan laten voelen, die vond het niet verontrustend, maar ik merk dat ik het toch moeilijk vind om me geen zorgen te maken.

  Is het normaal om continu een lymfeklier te hebben die wat vergroot is? Hij is wel beweegbaar en schiet weg onder mijn vinger als ik eronder duw. Ik ben bang dat ik al jaren lymfeklierkanker heb en dit gewoon niet weet.

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Als je je daar dan toch zorgen over blijft maken en niet vertrouwd op het oordeel van je huisarts , dan moet je teruggaan naar de huisarts en dat bespreken

  Reageer
  #3

  Maar zou dat iets zorgwekkend kunnen zijn? Of is dat normaal?

  Reageer
  #4

  De huisarts heeft toch al gezegd dat het niets zorgwekkends is? En die heeft ernaar gekeken...

  Reageer
  #5

  Ja, dat is waar. Maar ergens blijft het toch in mijn hoofd spelen.. ben heel bang dat het iets ernstigs is, maar dat de huisarts het niet serieus neemt.
  Hoe zou een kwaadaardige klier moeten voelen? Als het kanker zou zijn, is het dan echt een grote klier?

  Reageer
  #6

  Denk je nou echt dat de huisarts iets als kanker niet serieus zou nemen? Dat is te gek voor woorden. Voor die angst heb je geen huisarts nodig maar een psycholoog.
  Lymfeklieren zijn een heel normaal verschijnsel en horen bij het afweersysteem van het lichaam. Het enige wat je moet doen is er vanaf blijven want anders kunnen ze dus nooit weggaan

  Reageer
  #7

  Ik ben gewoon bang dat het iets ernstigs is.. ik probeer echt te vertrouwen op mijn arts, maar merk dat ik het moeilijk kan loslaten.
  Vandaar mijn vraag hier hoe een kwaadaardige klier zou moeten voelen, ik zou graag gewoon dat weten.
  Bedankt!

  Reageer
  #8

  Dat kun je van buitenaf niet voelen. Daar moet dan eerst een echo voor worden gemaakt en daarna eventueel een biopt genomen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Lymfeklier onder kaak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief