Vergrote lymfeklier onder kaak

 • #1

  Goedenavond,

  Een tijdje terug had ik al (geloof meerdere posts) geplaatst omtrent een probleem die ik heb. Het begon een jaar geleden na het drinken van een glaasje muntthee. Uit het niets voelde ik mijn keel prikken en mijn tong branden. Op dat moment dacht ik dat het een allergische reactie ergens op was en zwol mijn klier onder de kaak hierdoor helemaal op. Ik drink echt heel vaak muntthee en heb dit nooit meegemaakt.

  In de loop der dagen verkleinde de klier en maakte ik af en toe nog eens mee bij bepaalde voeding en drinken (vooral zure en bittere eten/drinken) dat het weer gebeurde maar dan lichtelijk. Op het internet was het duidelijk, ik moet een speekselsteen hebben en na wat gemasseerd van de kaak en zuigen op een vitamine C tablet werd dit een "normaal".

  Een aantal maanden daarna gebeurde het weer. Gezwollen klier, pijn, en heb weer op zure matten moeten kauwen om de mogelijke speekselsteen eruit te krijgen. Onder de tong zag ik een ontsteking wat later eruit kwam. De arts heeft gevoeld en gezegd dat er niks aan de hand is. Prima.

  Nu heb ik het weer. Ik hoef alleen aan eten te denken of ik voel de klier zwellen, laat staan eten en drinken. En soms als ik voel, voel ik echt helemaal niks!

  Ik ben bang voor een ernstige ziekte. Kanker of wat dan ook. Maar dit kan het toch niet zijn? Ik bedoel kanker wordt toch niet groot en dan weer klein??

  En als het een speekselsteen is, hoe krijg ik dit ding eruit??

   

   

  Reageer
  #2

  Daar zou je dan mee naar een KNO arts moeten gaan

  Reageer
  #3

  Denkt u dat het ernstig is?

  Reageer
  #4

  nee hoor

  Reageer
  #5

  Dank u wel! Dat stelt me toch gerust.

  Reageer
Reageer op: Vergrote lymfeklier onder kaak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief