Opgezwollen huig

  • #1

    Ik heb de laatste maand veel last van onregelmatige keelpijn. Kijk ik net in mijn mond is mijn huig helemaal opgezwollen en dubbel geklapt. Ik maak me nu ontzettend veel zorgen. Weet iemand waar aan het kan liggen? Is dit gevaarlijk?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ik ben trouwens 19 jaar

    Reageer
    #3

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen, ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #4

    Ik ben toevallig gisteren naar de huisarts geweest want had een vreemde harde, wel beweegelijke bult in mijn nek. De huisarts heeft eraan gevoeld en gezegd dat het waarschijnlijk niks ernstigs zal zijn waarschijnlijk een verharde lymfeklier maar heeft mij toch voor de zekerheid doorverwezen om een echo te laten maken. Deze staat Dinsdag op de planning. Ik vreet me daar al ontzettend over op omdat ik super bang ben voor kanker. Maar nu ik mijn huig zo aantref ben ik al helemaal bang. Ik weet niet of mijn huig gisteren al zo dik was daar heb ik eerlijk gezegd niet op gelet. De huisarts heeft er anders niks over gezegd. Ze zei alleen dat mijn amandelen iets vergroot zijn maar niet ontstoken. Ik heb al een maandje last van keelpijn wel onregelmatig. Sinds ik de symptonen van keelkanker heb opgezocht lijkt het wel alsof ik ze ook begin te voelen?? Ineens heb ik last van mijn oren en een brok in mijn keel. Ik maak mezelf steeds banger en banger. Ik heb er ook geen goed gevoel over. Ik ben ontzettend bang om kanker te krijgen en dood te gaan. Het lijkt ook wel of ik alle symptonen van keelkanker heb:

    -Bult in hals
    -Keelpijn die niet over gaat
    -Druk op oren
    -Dikke huig

    ook heb ik 3 weken geleden een keer bloed opgehoest. Zal dit kanker zijn?

    Reageer
    #5

    Dat is op jouw leeftijd toch wel onwaarschijnlijk.
    " Sinds ik de symptonen van keelkanker heb opgezocht lijkt het wel alsof ik ze ook begin te voelen?" Dat zou zomaar kunnen. Ik denk dat het vooral je amandelen zijn en stress waardoor je gaat hyperventileren waardoor je die brok in je keel krijgt.

    Reageer
    #6

    Moet ik hiermee opnieuw naar de huisarts? Of zal ik wachten tot de uitslag van de echo? Ik heb nog nooit eerder zoveel klachten gehad in een korte tijd dus ik denk dat er een soort verbinding tussen de klachten staat. (En dan denk ik meteen aan keelkanker🙄.) Een keelontsteking kan het denk ik niet zijn want dat hoort na 2 weken over de zijn staat er en ik heb al een maand lang onregelmatige keelpijn. Als het dan een keelontsteking was had het allang weer weg moeten zijn. De huisarts heeft gisteren wel naar mijn schildklier gekeken en alles was goed. Ik was weer gerustgesteld tot dat ik net in mijn keel keek😓. Ik snap alleen niet waar dit allemaal vandaan komt ik heb nooit eerder deze klachten gehad.

    Reageer
    #7

    Het kan een sluimerende keelontsteking zijn., Daar kun je langer last van hebben voordat die echt goed doorbreekt.
    Gewoon de uitslag van de echo afwachten. En misschien eens met een psycholoog gaan praten over je irreële angsten

    Reageer
    #8

    Is een gezwollen huig niet gevaarlijk voor nu? Niet dat ik in mijn slaap stik ofzo? En hoor ik hier geen antibiotica voor de krijgen? Ik vind het zo raar dat ik zoveel klachten opeens in een keer heb. Ik proef ook een soort wondjes in mijn mond?? Als ik met mijn tong over mijn gemelte ga proef/voel ik zegmaar een soort plekje. Als ik dan met een zaklampje en spiegeltje in mijn mond kijk zie ik helemaal niks. Weet u ook hoe dat kan? Ik weet zeker dat ik wat voel en het mezelf niet voorstel. Ik ben dan ook weer bang dat het kanker zal zijn. Want dan krijg je ook plekjes in je mond.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Daar kun je niet in stikken. Alleen als je echt een ontsteking hebt hoor je daar antibiotica voor te krijgen.  Doe ook eens een corona test

    Reageer
    #10

    Angsten heb ik wel heel snel ja. Ik pieker snel over dingen en ben dan ook zo bang dat ik de hele dag niks meer kan doen. Alleen in bed liggen en denken van wat het kan zijn. Omdat ik traumatische dingen heb meegemaakt in mijn "jeugd" heb ik een soort angststoornis ontwikkeld. Toen ik de bult in mijn nek ontdenkte was ik de hele dag zo bang dat toen ik boodschappen ging doen met mijn vriend gewoon bijna neerviel van de stress. Sinds ik net mijn gezwollen huig heb ontdekt ben ik alleen maar bezig met wat het kan zijn. Ik link het snel aan erge dingen. Maar ik kan me gewoon niks anders.voorstellen wat het kan zijn met de volgende klachten behalve kanker.

    - Gezwollen huig

    - Harde wel beweegbare bult aan de zijkant van mijn hals

    - Keelpijn die al een maand lang onregelmatig aanhoud

    - Vergrote amandelen

    - Bultje naast tong

    - Druk op de oren

    - Soms een globusgevoel

    - Alleen voelbaar met tong plekjes gemelte

    - Rood en bruin bloed ophoesten (2 weken geleden)

    Wat kan daar nog meer bij horen behalve kanker?

    Reageer
    #11
    • Een covid test heb ik al 2 keer gedaan het resultaat was: negatief. Ik heb niet getest bij het GGD. Het waren zelftesten. Maar ik denk niet dat het Covid is. Ik hoest namelijk niet (meer).
    Reageer
    #12

    Het heeft met kanker niks te maken. Je hebt aan angststoornis en daar moet je wat aan doen !

    Gezwollen huig

    - Harde wel beweegbare bult aan de zijkant van mijn hals

    - Keelpijn die al een maand lang onregelmatig aanhoud

    - Vergrote amandelen

    - Bultje naast tong

    - Druk op de oren

    - Alleen voelbaar met tong plekjes gemelte

    - Rood en bruin bloed ophoesten (2 weken geleden)

    Dat zijn allemaal klachten die met de amandelen  en dus keelontsteking te maken hebben. En het globusgevoel komt van de stress door hyperventileren

    Reageer
    #13

    Oke bedankt voor uw reactie(s). Ik ga zeker wat aan mijn angsten doen. Ik ga Dinsdag de scan maken en heb donderdag de uitslag. Ik zal tegen die tijd laten weten wat het nou was zodat andere mensen die misschien soortgelijke klachten hebben en dit lezen ook meer duidelijkheid krijgen.

    Reageer
    #14

    Ik heb trouwens nog een vraagje. Er is een gat in mijn amandel bijgekomen. Zo een als op de foto. Ik had al eerder ergens anders gelezen dat dit voorkomen normaal is. De huisarts heeft er ook niks over gezegd terwijl ze naar mijn amandelen heeft gekeken dus het zal wel normaal zijn maar: hoe kan dit? Hoe ontstaan die gaten in amandelen?  Heeft dit ook weer met een keelonsteking te maken?

    Reageer
    #15

    Ook heb ik veel paarse dunne adertjes in mijn amandelen en huig lopen.

    Reageer
Reageer op: Opgezwollen huig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief