Hard bolletje onder huid (tussen kin en hals)

  • #1

    Hoi,

    Ongeveer 10 maanden geleden ontdekte ik in een fase van angst voor kanker een hard knobbeltje, ter grote van ongeveer een boon onder de huid wat tussen je kin en je adamsappel zit. Ik ben toen naar de dokter gegaan en een arts in opleiding vertelde me dat dit (waarschijnlijk) een lymfklier was die wat opgezwollen was door virus. Als hij over 2 weken nog niet kleiner was moest ik terug komen. Nou na 2 weken niet kleiner geworden en ging dus terug mas rmijn echte huisarts, die zei dat het een lymfklier was die je hoe dan ook altijd zal blijven voelen. Hiermee was ik niet echt gerustgesteld.

    Nu 10 maanden later zit hij er nog steeds, hoewel ik er niet zeker van ben of ie nou wat groter is geworden of niet. Wel is het zo dat als ik mijn nek uitstrekt (omhoog kijken) dat ook echt naar buiten drukt waardoor je een bult ziet.

    Nu is mijn vraag of iemand anders hier ervaring mee heeft. Ben namelijk erg bang voor een tumor of bijvoorbeeld lymfeklierkanker. (Ik ben nu 18 jaar)

    Reageer
    #2

    Een lymfeklier is een normaal verschijnsel. Zelden rede  tot bezorgdheid.  En zeker als het maar een kliertje is. Een scheerwondje, tand- of tandvleesproblemen, een beugel, een verkoudheid en griepje kunnen daar de oorzaak voor zijn.

    Reageer
    #3

    bedankt voor je reactie.

     

    het probleem is dat dit boonvormig dingetje al 10 maanden lang hetzelfde blijft. Him is dus best groot en andere mensen hebben deze niet. Ik zit dus te denken aan een constant opgezwollen klier, aangezien hij zelfs van de buitenkant te zien en te voelen is als ik mijn nek strek. Hij is dan ook heel hard.

    Reageer
    #4

    Hoe vaak voel je aan de klier?

    Je kunt natuurlijk altijd terug gaan naar de huisarts.

    Reageer
    #5

    Ik heb vooral in het begin veel gevoeld, maar daarna een lange tijd niet meer zo vaak, hoewel ik hem wel bleef voelen als ik een keertje voelde. Nu voel ik weer erg vaak en dit is vooral uit angst. Heeft iemand anders die dit leest misschien daar ook iets voelbaars zitten?

    Reageer
    #6

    Je moet er vooral vanaf blijven. Als je er te veel aan zit, raakt de klier geïrriteerd en kan zelfs gaan ontsteken. Bovendien houdt je de klier zo zelf in stand.

    Reageer
    #7

    Hoi Sven. Ik heb precies hetzelfde alleen nu 5 weken. Voel er 1x per dag aan en lijkt stabiel maar gaat niet weg. Geen idee hoe lang het er al zit. Wellicht veel langer maar nooit gemerkt. Hier ook angst maar vertoon geen enkel symptoom van serieuze ziektes zoals kanker gelukkig.

    Hoe groot is de boon bij jou? Bij mij schat ik het niet groter dan 1 cm en dan schijnt het zelden kwaad te kunnen.

    Reageer
    #8

    hoi peter, fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Bij mij is Het denk ik ook ongeveer 1 cm misschien iets groter. Als het een kliertje is dan kan het komen omdat ik nu een beetje verkouden ben, maar veel kleiner wordt het als ik beter ben niet denk ik. Als jij je nek strekt( naar boven kijken)  voel (en zie) je dan ook het zitten als je met een vinger langs je hals gaat?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik voel het dan zeker maar kan het niet standaard aanwijzen. Daar is het net te klein voor.

    Reageer
    #10

    Als het zo klein is, dan is er niets aan de hand. Je moet er alleen zo min mogelijk aan zitten.

    Reageer
    #11

    Heb ook al sinds begin april dat ik de klier voel links laag bij mijn hals. Huisarts gevoelt maar ziet geen ernstige zaken nu nog. Hij denkt dat het een spier is of lichte zwelling lymfklier. Kan het toch niet wat ernstigs zijn? Ik voel er wel regelmatig aan kan het wegduwen en veert het weer terug zeg maar. Hoor je ook wat andere klachten te hebben?

    Reageer
    #12

    Als je er niet vanaf gaat blijven, gaat ze dus ook niet weg. Geen reden om daar bezorgd over te zijn

    Reageer
Reageer op: Hard bolletje onder huid (tussen kin en hals)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief