Melanoom

  • #1

    Hallo,ik ben 26 jaar en een vrouw.
    Sinds een paar dagen heb ik opeens jeuk en pijn aan mn moedervlek. Ik zie ook dat het na 2 dagen veranderd is van vorm. Ik zou graag ee foto willen plaatsen of iemand het herkend als melanoom. Het is helaas weekend dus naar de dokter kan helaas niet.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    dit is de foto

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    Dit is een foto van een dag later (nu net gemaakt)

    Hrt is verdikt en gegroeid.

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Ik heb helaas geen ervaring met het herkennen van melanomen . Ik weet wel dat t goed is om naar de huisarts te gaan met moedervlekken of andere plekjes die opeens veranderen van kleur/vorm en gaan jeuken of pijnlijk worden. Gelukkig ben jij er heel vroeg bij (mocht het al iets kwaadaardigs zijn)

    Heb je aan het plekje gekrabd trouwens? Op die tweede foto lijkt het te genezen. En hoe groot is het? Het ziet er vrij klein uit?

    Deze site heb je vast al bekeken: http://stichtingmelanoom.nl/mel/melanoom/vroegherkennen-melanoom/folder-kunt-u-een-haai-van-een-dolfijn-onderscheiden/

    Trouwens, ook bij 'vreemde' moedervlekken de kans dat het goedaardig is groter dan dat het een melanoom is. En als de huisarts het plekje er verdacht uit vindt zien, of er worden onrustige cellen gevonden, dan kunnen ze zoiets toch gewoon wegsnijden.

    Ik verwacht niet dat die 2 dagen wachten tot je naar je huisarts kan veel verschil zal maken. Maar ik weet ook dat een weekend lang kan duren als je je zorgen maakt. Als je heel erg ongerust bent zou je morgen eventueel naar de huisartsenpost kunnen bellen, die kunnen je misschien telefonisch al geruststellen.

    Reageer
    #5

    Hmm als ik jouw foto vergelijk met de voorbeelden uit deze folder (http://stichtingmelanoom.nl/fileadmin/stichting_melanoom/15842_folder_haai-dolfijn_def._versie_dd_21-3-16.pdf), dan vind ik dat jouw moedervlek wel wat verdachte kenmerken heeft. Ik vind het qua uiterlijke kenmerken net wat tussen de dolfijn en haai inzitten? Het kan natuurlijk ook best dat je er een keer aan gekrabd hebt en t een beetje ontstoken is geraakt ofzo. Voor de zekerheid maandag gewoon ff langs de huisarts en indien nodig weg laten snijden.

    Succes!

    Reageer
Reageer op: Melanoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief