Behandeling basocellulair carcinoom

 • #1

  Mijn huidarts raadde me aan om me voor de behandeling van twee (nog kleine) letsels in het gezicht die basocellulair carcinoom doen vermoeden te wenden tot een plastisch chirurg. De verwijdering van het carcinoom zou bij een reguliere behandeling in de kliniek immers een zichtbaar litteken (met 'streepjes') nalaten wat bij een plastisch chirurg vermijdbaar zou zijn. Kan iemand dit bevestigen? En is dat niet veel duurder (en hoe duur dan) als men het als een esthetische in plaats van een medische ingreep zou klasseren?

  Reageer
  #2

  Er zit wel een kern van waarheid in. Over kosten en vergoeding kun je beter contact opnemen met je ziektekostenverzekeraar

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie. Ik las dat in ziekenhuizen gebruik gemaakt wordt van de Mohs-chirurgie voor ingrepen op plaatsen als het gelaat, eveneens om littekens zoveel mogelijk te beperken. Beschikt een plastisch chirurg dan nog over andere technieken om de zichtbare littekens nog sterker te vermijden?

  Reageer
  #4

  Dat kan alleen een plastisch chirurg beoordelen als gezien wat er zou moeten gebeuren

  Reageer
  #5

  Aangezien we nu toch bezig zijn, hoe frequent zijn behandelingen met hetzij fotodynamische therapie hetzij Imiquimod-gel?

  Reageer
  #6

  Ook dat is aan je behandelend arts om te beoordelen.

  Reageer
Reageer op: Behandeling basocellulair carcinoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief