Zwanger worden

 • #1

  Hallo,

  Ik heb in 2018/2019 een hele heftige tijd gehad nadat er een melanoom was ontdekt. Gelukkig ben ik hersteld. Hierna natuurlijk heel erg blij en opgelucht maar door alle spanningen toch overspannen geraakt. Ik ben nu aan het opkrabbelen en heb gesprekken gehad bij een psycoloog die ook helpen maar ik ben er nog niet. Ik heb wat lichamelijke klachten nog waarvan de huisarts (en ik ook) denkt aan hyperventilatue. Licht in mijn hoofd, spierpijn en druk op de borst. Mijn man en ik hebben onze kinderwens moeten uitstellen maar zouden nu wel willen beginnen omdat ik 37 jaar ben. Omdat ik me nog niet top voel vind ik het wel spannend en vraag ik me af of ik de zwangerschap fysiek aankan (ook vanwege de hyperventilatieklachten) en wat de hormonen voor invloed hebben. Weet iemand hier iets over?

  Reageer
  #2

  Dat is een vraag die je alleen maar zelf kunt beantwoorden. Jij alleen, weet hoe je voelt. En wat hormonen betreft: dat is toch echt voor iedereen anders. Als je zelf denkt dat je er klaar voor bent, moet je ervoor gaan.
  Aan de hyperventilatieklachten kun je wat doen. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen

  Reageer
  #3

  Dankje, ik snap je antwoord.
  Ik zou het liefst nog willen wachten zodat ik mijn lichaam en geest wat langer de tijd geef om te herstellen anderzijds is er de zorg dat als ik te lang wacht dat ik wellicht niet meer zwanger raak gezien mijn leeftijd. Mijn man is 40 jaar en wil ook liever niet meer wachten maar laat het wel bij mij. Ik neig ik ernaar om er voor te gaan vanwege mijn leeftijd maar zodoende mijn zorg wel of ik het fysiek ga aankunnen. Tja we zullen het zien. Dank.

  Reageer
  #4

  Hallo,

  Ook ik had een melanoom.
  Ik weet je stadium e.d. niet... maar ik zou zwangerschapswens voor de zekerheid bespreken met de arts. Ik weet dat melanoompatienten soms gericht advies hierover krijgen, afhankelijk van stadium, wel/geen uutzaaiingen, en hoe lang geleden het melanoom.

  Daarnaast is het in elk geval zo dat zwangerschap, grote hormoonschommelingen moedervlekken kunnen activeren. Mocht je zwanger worden (ik hoop het voor jullie)wees dan extra alert.

  Succes en ook sterkte,
  Thea

  Reageer
Reageer op: Zwanger worden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief