Raar bultje

 • #1

  Sinds enkele maanden heb ik een bultje op mijn been recht onder m'n knie. Dit zat er voorheen nog niet. Heb er geen last van maar vraag me af wat het is. Als je aan de huid eromheen trekt kleur het bultje licht bruin.

  Reactie
  #2

  Het zou een moedervlekje kunnen zijn

  Reactie
  #3

  Zou het ook iets in de vorm van kwaadaardig kunnen zijn? Ik ben er mee naar de huisarts geweest (huisarts in opleiding 3e jaars) en zij geeft aan dat het niets is omdat als je aan de huid trekt de kleur uit het bultje verdwijnt het eigenlijk nooit iets kwaadaardig is.

  Ben 41 jaar en vind het alleen vreemd dat ik sinds een half jaar dit ineens heb.

  Reactie
  #4

  Iets kwaadaardigs zal het echt niet zijn. Helemaal eens met de huisarts

  Reactie
  #5

  Kan een dermatoloog vanaf een foto een juiste beoordeling doen denk je?

  Reactie
  #6

  Als het een goede foto is zou dat wellicht kunnen

  Reactie
  #7

  Oké, de foto is doorgestuurd naar de dermatoloog en kreeg de mededeling dat de huidafwijking niet maligne is. Blijft een beetje dubbel voelen omdat je in werkelijkheid naar mijn idee meer zou kunnen zien als op een foto.

  Reactie
  #8

  Een dermatoloog kan daar wel een goede inschatting van maken

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi John,

  Vind je het bultje nog steeds niets mee aan de hand? Het lijkt op sommige moment veel roder te zijn.  De 2e foto is uitvergroot. Het is nog steeds 5mm alleen de verhevenheid is soms iets boller.

  Op de een of andere manier kan ik het gewoon niet loslaten.

   

   

  Reactie
  #10

  Dan kun je maar een ding doen en dat is naar de huisarts gaan

  Reactie
  #11

  Goedemiddag John,

  Vandaag ben ik opnieuw bij de huisarts geweest. Ik had een andere dokter in de praktijk en ook hij zei niets verontrustend te zien. Heeft zelfs nog met de dermascoop gekeken en gaf aan niets geks te zien. Toch gaat hij de verhevenheid verwijderen en opsturen zodat ik 100% zekerheid krijg wat het plekje is.

  Mocht het nu toch een kwaadaardig plekje zijn is het dan niet erg dat de huisarts dit er zelf afhaalt? Stel je voor dat het een melanoom is dan weten ze geen breslow dikte of wat dan ook.

  Reactie
  #12

  Als de huisarts daar enige twijfel over zou hebben gehad, had hij je wel doorgestuurd hoor

  Reactie
  #13

  Hoi John,

  De huisarts gaat het bultje wegachaven maar nu lees ik op diversen sites dat het dan niet meer op kwaadaardigheid gecontroleerd kan worden, klopt dat?

  Reactie
  #14

  Nee, dat klopt niet

  Reactie
  #15

  Het bultje is gisteren verwijderd. Volgende week de uitslag. De huisarts benadrukte nogmaals dat hij er niks geks van verwacht. Nu fingers crossed dat er niets geks uit komt.  Blijft toch altijd spannend.

  Reactie
Reageer op: Raar bultje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief