Oorsuizen beide kanten

 • #1

  Ik heb sinds een aantal weken last van aanvallen van duizeligheid (lijkt op een aanval van meniere)
  En oorsuizen. Eerst alleen rechts en nu ook aan de linkerkant. Kan dit 1 van de symptomen zijn van een hersentumor?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Voor je aan een hersentumor denkt,zou je het ook eerst in wat simpeler en meer logische dingen kunnen zoeken. En eerst eens naar de dokter kunnen gaan voor onderzoek aan om te beginnen je oren zelf. Daarnaast kunnen vastzittende nekspieren ook voor dergelijke klachten zorgen,ook daar kan je huisarts of een fysiotherapeut naar kijken. En om nog maar iets te noemen,als je bijvoorbeeld veel stress hebt,kun je onbewust gaan hyperventileren, wat ook oorsuizen en duizeligheid kan geven......

  Reageer
  #3

  Ik ben al een aantal keer bij de huisarts geweest voor verschillende klachten. Het oorsuizen kwam in de eerste instantie door ingetrokken trommelvliezen aan beide kanten. Maar heb dus nu nog steeds last van het oorsuizen terwijl mn trommelvliezen weer goed zijn. Het oorsuizen wisselt ook af kwa geluid. Hoor savonds altijd een brom in mn rechteroor en soms ook mn hartslag heel duidelijk. Mn linkeroor hoor ik juist meestal een hele harde zoem. Ik ga binnenkort naar de kno arts voor de zekerheid maar ben gewoon een beetje bang voor een hersentumor.

  Reageer
  #4

  Dat is niet erg waarschijnlijk. heb je veel last van angsten stress of spanningen?

  Reageer
  #5

  Lijkt dan toch meer op tinnitus. Stress/angst kan daar veel invloed op hebben

  Reageer
  #6

  Ik heb wel veel stress op het moment over mn gezondheid. Maar dat oorsuizen en hartslag in mn oor horen is al van voor die tijd. Heb sinds kort wel een zwaar gevoel in m'n hoofd. En in mijn familie komt heel veel de ziekte van meniere voor. Ik heb ook van die aanvallen gehad waarbij dan eerst een oor dicht gaat zitten. Dan begint alles langzaam te voelen alsof ik op zee ben en dit word dan zo erg dat ik niks anders kan dan liggen en wachten tot het overgaat. Dit duurt ongeveer zo'n 3 uur soms meer soms minder. Zouden al deze klachten met meniere te maken kunnen hebben? Wat me ook is opgevallen is dat de eerste aanvallen altijd kwamen nadat mn rechteroor dicht ging zitten en mn laatste aanval begon met mn linkeroor die dicht ging zitten.

   

  Reageer
Reageer op: Oorsuizen beide kanten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief