darmklachten

 • #1

  Hallo,

  Op de laatste dag van onze vakantie naar mallorca werd ik wakker met erge diarree, een kwartier nadat ik wakker werd begon ik me misselijk te voelen en toen begon de diarree dus. Dit is nu 2 maanden geleden, een maand geleden naar de dokter geweest maar ben nog niks wijzer eigenlijk. Ik heb het nu elke ochtend en de misselijkheid en diarree nemen in de loop van de dag af. Maar sinds een paar weken heb ik niet alleen buikpijn rond mijn navel maar is het zich verder gaan verspreiden. En ook heb ik hevige buikkrampen erbij gekregen. Verder ben ik enorm vermoeid waardoor het huishouden ook grotendeels blijft liggen en de zorg voor mijn zoontje van 1,5 ook minder makkelijk gaat. Volgens mijn dokter is het geen darmparasiet (wat hij in 1e instantie dacht), en ook geen bacterie oid. Nu moet ik dus naar het ziekenhuis de 21e, en heb ik voor de 2e keer bloed moeten prikken en ontlasting ingeleverd. Ze prikken op: Kreatine, ALAT, CRP, coeliapakket, hb,mcv , leukocyten, trombocyten, en onder t kopje endo/tumormarker: schildklier screening. Het inleveren van ontlasting was omdat ze gingen kijken naar de hoeveelheid calprotectine in mijn ontlasting.
  Nou ben ik niet echt medisch onderlegd, maar ik heb wel wat gegoogled. Maar aangezien je het met Google nooit weet hoop ik dat hier iemand is met dezelfde klachten die al wel een diagnose heeft, of misschien iemand die wat medischer onderlegd is... voor mijn gevoel hebben ze nog geen idee wat het kan zijn en wat ik heb gegoogled staat ook kanker tussen of chronische ziektes. Ik wil gewoon weer fit zijn zodat ik niet hoef te stressen als ik naar het strand wil met mijn zoontje , maar er geen wc in de buurt is. Mijn relatie lijdt er ook behoorlijk onder, we zijn beiden 20 en hebben al veel meegemaakt in onze al 4 jaar durende relatie. Maar op dit moment is er vooral veel stress en angst van mijn kant, en veel onbegrip van zijn kant. Hij snapt niet dat ik steeds moe ben en soms thuis blijf als hij op visite gaat ergens. Maar ik voel me vaak niet goed genoeg om weg te gaan.

  Sorry voor de lange uitleg. Ik hoop gewoon dat iemand een idee heeft wat ik heb. Mijn vriend blijft maar zeggen dat het waarschijnlijk niks is en ik me aanstel, maar ik heb een hoge pijngrens en 2 maanden diarree lijkt me niet gebruikelijk. Een half jaar terug was ik ook aan het afvallen een paar maanden lang (ik woog 60) maar ik kon er niet meer dan 0,3 kilo afkrijgen. Nu ben ik in 2 weken opeens bijna 2 kilo kwijt... wat voor mijn doen enorm veel is, aangezien afvallen mij normaal niet lukt.

  mijn klachten komen overeen met : colitis ulcerosa, darmkanker, buikgriep, coeliakie, alvleesklieraandoeningen (alleen hierbij ontbreekt diarree en vermoeidheid in het klachtenlijstje), schildklierafwijkingen. Maar wat alles inhoudt weet ik ook niet, heb t van Internet. Ik hoop dat iemand mij kan zeggen wat ik mogelijk kan hebben.

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Nu vergeet ik nog te zeggen dat mijn eetlust ook 0,0 is. (Hierdoor t gewichtsverlies). Pas s avonds na etenstijd krijg ik trek. En overdag voelt het alsof ik eten in een volle maag probeer te proppen terwijl ik opzich wel honger heb.

  Reageer
  #3

  Volgens mijn dokter is het geen darmparasiet (wat hij in 1e instantie dacht), en ook geen bacterie oid

  hoe heeft je huisarts dit vastgesteld? Is er eerder al ontlastingsonderzoek gedaan?

  Het is moeilijk te zeggen wat het zou kunnen zijn. Er zal toch het een en ander onderzocht moeten worden.

  Reageer
  #4

  Ik moest bloed prikken en idd ontlasting inleveren. Om te bevestigen dat het om een darmparasiet ging (dit dacht hij n.a.v. De klachten en aangezien het in Spanje begon). Maar tot zijn verbazing was het dus geen darmparasiet, vandaar dat ik naar het ziekenhuis ben doorverwezen. Ja ik ben ook bang dat ik de onderzoeken moet afwachten. Maar ik hoop dat iemand de klachten herkent en dus een vermoeden heeft wat het is. Maar t kan natuurlijk zoveel zijn..

  Reageer
  #5

  Ik acht een bacterie nog steeds mogelijk.
  dat is niet altijd te zien in de ontlasting...

  Reageer
  #6

  Ook niet uit een bloedonderzoek? En weet u misschien wat over de dingen waar ik op geprikt word ?

  Reageer
  #7

  Niet perse..

  De dingen die geprikt worden zijn voor een breder bloedonderzoek. De leverwaarden worden o.a. gecontroleerd, een coeliakie allergie en ontstekingswaarden alsmede de schildklier functie

  Reageer
  #8

  Ik ben gisteren naar het ziekenhuis geweest. Uit de uitslagen is niks raars gekomen. Mijn klachten lijken voort te komen uit een blinde darmontsteking, maar hiervoor had ik te lage ontstekingswaarden. Ze heeft ook mijn buik gevoeld en rechts naast mijn navel heb ik enorm veel pijn als ze daar drukte. Ik ben naar huis gestuurd en moet nu metamucil proberen. Maar op internet lees ik dat dit juist laxerend werkt ? Ze zei ook dat het ook tegenovergesteld kan werken.

  Maar nu ben ik ook nog eens 8 dagen overtijd en test ik negatief. Ik heb een normaal gewicht etc en ben ook nooit overtijd normaal gesproken. Aangezien ik de vorige keer 2 dagen overtijd was maakte ik me niet zoveel zorgen. Maar 8 dagen vind ik wel erg veel en ik denk dat het dus wegblijft... kan iemand mij vertellen of de dingen waarop ik ben geprikt ook in verband kunnen staat met een uitblijvende menstruatie? Die vrouw wist niks van testen en zwangerschap etc en was ook een arts in opleiding... Dus die kok me niks vertellen erover. Ik gebruik verder geen anticonceptie (alleen condoom) en ook geen medicijnen. Ben ik misschien dan toch te vroeg aan het testen ? Misschien hoort dit niet echt thuis onder dit onderwerp, maar ik denk nog steeds dat het in verhouding kan staan tot mijn darmklachten. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoe is je ontlasting?
  Wat heb je nog meer voor darmklachten?
  Hoe oud ben je?

  Reageer
  #10

  Ik heb nog steeds dunne ontlasting. En af en toe wat buikkrampen en elke ochtend misselijk. De test van vanmorgen bleek toch positief te zijn. Ik had vanmorgen nog geen 10 seconden gewacht toen ik de test weg legde. Maar toen ik 2 uur later weer keek zag ik toch echt een plusje. S middags een clear blue gedaan, deze was negatief. Al moest ik wel echt lang wachten, ik denk zo'n 5 minuten. Maar op internet las ik dat de kruidvat testen gevoeliger zijn en daar dus minder hcg voor nodig is om positief te testen. Ik ga nog een paar testen halen en heb voor volgende week woensdag (de 29e) een afspraak bij de huisarts, dan gaan ze daar testen. Maar ik ben toch wel te ongeduldig dus ik ga van het weekend nog even testen en evt begin volgende week.

  Nu vraag ik me alleen nog af waarom ik metamucil heb gekregen als dit laxerend blijkt te werken. Kan misschien beter naar de huisartsenpraktijk of apotheek bellen hoe dit zit want durf het nog niet echt te proberen.

  Ik ben trouwens 20. Maar woon wel samen met mijn vriend en hebben beiden een baan. En een zoontje van 1,5 samen.

  Reageer
  #11

  Even voor de duidelijkheid, de test van vanmorgen was ook een kruidvattest

  Reageer
  #12

  Maar toen ik 2 uur later weer keek zag ik toch echt een plusje.

  na 2 uur is de uitslag niet meer geldig..... Ook bij deze test moet je de eerste minuten kijken wat de uitslag is. Niet na 2 uur.... Die bijsluiters zitten toch niet voor niets bij...

  Je kunt beter naar je huisarts gaan en daar een bloedtest laten doen. Vraag daarnaast aan je huisarts om een verwijzing naar de MDL arts en de gynaecoloog.

  Als je psyllium gebruikt gaat de diarree ook niet stoppen hoor.

  Reageer
  #13

  Waarschijnlijk was de test na 1 of 2 minuten al positief. Maar ik heb hem s ochtends vroeg gedaan toen ik maar half wakker was en ben dus meteen weer in bed gaan liggen. Toen pas echt goed naar de test gekeken en deze was dus duidelijk positief. Dom van mij dat ik niet meteen goed keek maar ik dacht er niet bij na dat hij deze keer positief zou zijn gezien de negatieve test van 3 dagen geleden.

  Ik ben gisteren naar een MDL arts geweest en daardoor heb ik nu die psyllium... wat mij al niet logisch leek. Vandaar dat ik het eigenlijk ook niet wil gebruiken omdat ik niet snap dat ik iets moet innemen dat laxerend werkt.

  De MDL arts belt mij over 2 weken Hoe het gaat met die zakjes die ik dus moet innemen.
  En volgende week moet ik naar het laboratorium bij mijn huisarts om urine in te leveren dus ik zou meteen kunnen vragen of ze ook bloed kunnen afnemen voor de zekerheid maar misschien was dat sowieso de bedoeling.

  Reageer
  #14

  Je schreef:

  Die vrouw wist niks van testen en zwangerschap etc en was ook een arts in opleiding.

  dus geen MDL arts.
  Het kan wel dat ze bloed afnemen maar je zult toch specifiek moeten vragen om een zwangerschapstest.
  Ik zou toch eerder naar de huisarts gaan. Vraag in ieder geval ook om een verwijzing naar de gynaecoloog. Je zou een cyste kunnen hebben op een eierstok die de klachten veroorzaakt.

  Reageer
  #15

  Nee dat is waar. Ik zou een afspraak hebben met een MDL arts maar kwam uiteindelijk bij de arts in opleiding ...

  Een cyste? Maar kan je daardoor dan positief testen ? Of denkt u dat ik zwanger kan zijn en ook een cyste kan hebben ? En als dat beide zo zou zijn, kan ik dan überhaupt mijn kindje houden of gaat hij/zij het dan niet eens redden?

  Ja op het kaartje dat ik mee kreeg stond 'zwangerschapstest' omcirkelt en daarvoor moet ik urine mee brengen. Waarvoor moet ik dan bloed laten prikken? Ook om te kijken of ik zwanger ben? Of om die mogelijke cyste? Is dat te zien in het bloed?

  Ik ga vandaag nog wel wat testen halen. Want met 1 positieve test weet ik het nu ook niet zeker.

  En die dokter van mij die verwees me de vorige keer (zonder spoed) door naar het ziekenhuis en toen kon ik er pas na 2 maanden terecht. Na wat gebel en gepush van mij kon ik er een maand eerder terecht. Maar dan wordt je door een arts in opleiding naar huis gestuurd met een recept en belafspraak. Ik heb niet het gevoel dat ik serieus word genomen.

  Reageer
Reageer op: darmklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief