darmkanker??

 • #1

  Hallo,
  Ik heb nu al een paar keer gehad dat er bloed bij de ontlasting zat,helderrood bloed.Steeds maar een klein beetje.Ik maak me er super veel zorgen om en ben heel erg bang dat het darmkanker kan zijn
  Hoe weet ik dat nou zeker?ik heb net op internet stukje over aambeien gelezen maar ik denk niet dat dat het is.Ik heb geen jeuk of pijn,en al die andere sypmtomen van aambeien.
  Kan iemand mij helpen alsjeblieft?Groetjes meisje

  Reageer
  #2

  helderrood bloed wijst meestal op aambeien, die hoeven niet perse pijn te doen en te jeuken.
  zorg dat je regelmatig naar het toilet kunt en dat de ontlasting niet te hard is, dus veel vezels eten maar daar genoeg bij drinken. Ook voldoende bewegen/
  Er zijn speciale aambeiencremes te koop die je kunt gebruiken.
  Omdat het het inderdaad nooit helemaal zeker is, wordt geadviseerd bij bloed in de ontlasting 1x naar de huisarts gaan, hij kan je dan ook een creme voorschrijven en even controleren, is niet gek hoor, hij ziet heel veel billen per dag.
  maar als je nog jong bent verder geen klachten hebt zijn het voor 99% aambeien.
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  Dankjewel voor je reactie!Ik ga denk ik nog een weekje afwachten en veel vezels eten,genoeg drinken en als het dan blijft ga ik na de dokter.Gaan aambeien alleen weg door een zalfje of kan dat ook uit zichzelf weg gaan?Ik heb daar nog nooit last van gehad,waarvan kan je dat krijgen?
  Groetjes meisje

  Reageer
  #4

  je krijgt ze vooral door te harde ontlasting.
  de creme helpt vooral goed als de aambeien uitsteken en te voelen zijn.
  succes.

  Reageer
  #5

  Bloed in de ontlasting is voor de meeste mensen heel erg verontrustend. Er zijn echter veel verschillende mogelijke oorzaken en die zijn niet allemaal ernstig. Ga wel altijd naar uw huisarts om de oorzaak te achterhalen.

  Helderrood bloed op het toiletpapier of aan de buitenkant van de ontlasting heeft meestal een onschuldige oorzaak, zoals een klein kloofje in de anus of aambeien. De hoeveelheid bloed is meestal klein. Soms lijkt het heel hevig omdat het bloed in het toilet verdund wordt met water.
  Bloed dat met de ontlasting vermengd is, komt uit het maagdarmkanaal. Daar zit dan bijvoorbeeld een ontsteking. Meestal is er dan ook koorts en diarree. Ontstekingen van de darmen komen ook voor bij ziekten als colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Ook darmkanker geeft bloed in de ontlasting. Dit komt gelukkig niet vaak voor.
  Bloedingen vanuit de maag geven zwarte ontlasting, ook wel teerontlasting genoemd. Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is een maagzweer.

  Vrouwen die tijdens de menstruatie bloed in de ontlasting hebben, kunnen last hebben van endometriose. Er zit dan baarmoederslijmvlies in de buik, dat daar als het ware mee-menstrueert. Als dat baarmoederslijmvlies in de darmen zit, kunt u bloed verliezen via de darm. Dat gebeurt dan tijdens de menstruatie. Dit komt echter heel weinig voor. Het kan natuurlijk ook zijn dat het bloed dat u ziet gewoon menstruatiebloed is.

  Voor uw huisarts is het belangrijk dat u goed omschrijft hoe de ontlasting en het bloed eruit zien. Let dus op de kleur van het bloed, de kleur en vorm van de ontlasting, eventueel slijm en andere klachten als koorts of verminderde eetlust. Moet u de laatste tijd vaker of juist minder vaak naar het toilet dan u gewend bent? Ook dit is voor uw huisarts belangrijke informatie.

  Reageer
  #6

  Dankjewel voor alle reacties!Stelt me toch wel wat geruster hoor.De andere dingen wie jij noemt maurice daar heb ik geen last van gelukkig.Klinkt allemaal maar eng.Ik heb nu pas gewoon paar keer(misschien 2 of 3x) wat bloed erbij gehad,niet veel.Maar het is niet iedere keer als ik na de wc moet dus het lijkt mij als het aambeien zijn dat het dan steeds moet zijn dat er bloed mee komt of niet?Ik voel ook niks uitsteken of raars...Misschien gaat het vanzelf over(daar hoop ik eigenlijk op)als het niet zo is ga ik toch even langs bij de huisarts.In ieder geval bedankt voor alle tips en belangstelling!
  Liefs meisje

  Reageer
  #7

  Bloed bij de ontlasting kan op allerlei darmproblemen wijzen. Soms is het een signaal van kanker. Bloed kan uit de darmen komen, maar ook uit een wond of aambei bij de anus. Als u normaal gesproken geen bloed bij de ontlasting heeft en ook geen last van aambeien, neem dan contact met uw huisarts op. Uiteraard geldt dit advies ook als de kleur of de hoeveelheid bloed afwijkt van wat u gewend bent.

  De arts kan bekijken wat u mankeert en zonodig nader onderzoek (laten) verrichten.
  Bloed bij de ontlasting is niet een grote spoedzaak toch zou ik binnen een week een afspraak bij dehuisarts te maken.

  Reageer
  #8
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #12

  heyhey

  ik zie dat deze vraag best wel all oud is.
  ik heb 2 jaar geleden ook elke dag helderrood bloed bij de ontlasting gehad en werd gezegd dat het aambeien waren.
  ik werd op gegeven moment ook bang dat ik dalijk aan darmkanker lijdde. maargoed in de zomer 2009 ben ik ernstig ziek geweest met 2 maanden opname in het ziekenhuis en vlak daarna volgde de diagnose Crohn.
  dat verklaarde ook het bloedverlies. dus ik probeer hier alleen maar mee te zeggen dat: ' zodra je bloed bij de ontlasting ziet wat niet weggaat ga naar je huisarts! het hoeft niet per se iets ergs te zijn maar een afspraakje met de huisarts is toch niet verkeerd? ik ben altijd eigenwijs geweest en ben hiermee pas veel later naar de huisarts gegaan pas toen ik ernstig ziek werd'. het word alleen maar erger en erger.beschouw dit als een tip en niet om een of ander verhaal om jullie bang te maken want ik heb dit zo ervaren.hopen dat sommige van jullie hier wat aan hebben

  groetjes , me

  groetjes , me

  Reageer
  #13

  Darmkanker kan worden geroken door getrainde honden. Dat concluderen onderzoekers in Gut, een vakblad voor maag-darm-leverartsen. Het is al langer bekend dat honden patiënten met long-, blaas-, ovarium- en borstkanker kunnen onderscheiden aan de hand van hun geur. De onderzoekers hebben nu ontdekt dat honden ook ingezet kunnen worden om darmkanker te ontdekken. De 8-jarige labrador retriever die voor dit onderzoek werd gebruikt, wist met grote nauwkeurigheid darmkanker op te sporen. Opvallend was dat de hond met name kanker in een vroeg stadium met grote nauwkeurigheid leek te kunnen ruiken.

  Reageer
  #14

  Patiënten met dikkedarmkanker en uitzaaiingen in de lever kunnen steeds beter worden geopereerd, zodat ze in betere conditie en langer overleven. Veel artsen kennen echter de verbeterde operatietechnieken niet waardoor patiënten de kans op genezing wordt onthouden. Dat zegt oncologisch chirurg professor dr. Richard van Hillegersberg van het UMC Utrecht.

  Reageer
Reageer op: darmkanker??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief