Erfelijkheid

  • #1

    Hoe zit het precies met de erfelijkheid van darmkanker? Mijn moeder haar oma (van haar moeders kant) en haar vader hebben allebei darmkanker gehad. Zij zelf heeft het (tot nu toe) niet gehad. Maar ik vraag me dan af of het dan alsnog de erfelijke vorm geweest kan zijn bij een van de twee gevallen (haar oma en vader), ze zijn allebei al overleden (aan de darmkanker) en ik las dat je het alleen bij hun kon achterhalen of het wel of niet de erfelijke vorm was.

    Kan het gewoon een generatie overslaan? Want ik ben wel iedere keer nu oplettender omdat ik met het idee zit dat ze de erfelijke vorm hadden.

    Reageer
    #2

    Ik zou die vraag eens stellen aan een afdeling Klinische Genetica van een academisch ziekenhuis. Bij ons in de familie kwam het ook veel voor (heb het zelf ook -jong- gehad) en daarom hebben we daar een erfelijkheidsonderzoek laten doen. Gelukkig bleek het niet de erfelijke vorm die nu bekend is, maar helemaal uit te sluiten was het niet. Onze kinderen moeten zich daarom vanaf hun 35e laten onderzoeken. Wellicht is dat in uw geval ook aan te raden.

    Reageer
Reageer op: Erfelijkheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief