Gevoelige plek

 • #1

  Als je op kanker.nl bij de symtomen van darmkanker kijkt staat er als je een tumor aan het begin van de dikke darm hebt (dus bij aansluiting van de dunne darm in de buurt) dat je o.a een gevoelige plek in de buik kunt hebben en soms een verdikking kunt voelen. Maar wat wordt er eigenlijk met een gevoelige plek bedoeld? Voel je dat ook als je bij wijze van spreke rondloopt of alleen als je plat op je rug ligt en op je buik drukt?

  Reageer
  #2

  Alleen als je op die betreffende plek drukt.

  Reageer
  #3

  Als ik op mijn rug lig en wat harder op mijn buik druk is het rechts langs mijn navel meestal wat gevoeliger dan de rest. Als ik sta of zit en er op druk voel ik niks, en verder borreld het soms wat op die plek. Is dat een reden om me zorgen te maken of klinkt dat niet bijzonder?

  Reageer
  #4

  Dat is heel normaal. Je drukt dan op je  dikke darm.  Ook dat borrelen in je dikke darm is vrij normaal

  Reageer
  #5

  Maar is het niet raar dat het specifiek daar rechts langs mijn navel meestal wat gevoeliger is als ik er op druk dan de rest van mijn darmen?

  Reageer
  #6

  Nee hoor. Dat is heel normaal.  Als je er ongerust over bent, ga dan naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #7

  Heb binnenkort een buikecho voor protocol om te kijken of de medicijnen die ik gebruik voor colitis ulcerosa mijn lever niet aantasten, alleen het is vastgesteld d.m.v sigmoidscopie dus nu maak ik me wat druk of er rechts misschien iets kwaadaardigs kan zitten vanwege bovenstaande vraag. Ben er ook pas achter gekomen dat het daar op die plek wat gevoeliger is omdat ik las dat dat een symptoom kan zijn vandaar. Wil me graag wat minder druk maken voor de echo vandaar dat ik het vraag, misschien heel domme vraag.. Maar in de afgelopen 3-4 maanden toen de medicijnen wat beter begonnen te werken ben ik 16 kilo aangekomen(was wat te dun dus kan het gelukkig wel hebben), maar is het mogelijk dat iemand met darmkanker überhaupt 16 kilo aan kan komen en een hele goede eetlust kan hebben etc? Heb ook geen bloedarmoede en bse enzo zijn ook gewoon goed.

  Reageer
  #8

  Wat vooral belangrijk is, is dat je geen andere klachten hebt die aan darmkanker te linken zijn. De gevoelige plek kan natuurlijk ook nog een gevolg zijn van de colitis ulcerosa. Gewichtstoename met darmkanker is niet erg waarschijnlijk.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb alleen regelmatig last van bloed en slijm maar dat zou als het goed is van de colitis zijn. Heb verder helemaal nergens last van behalve dan dat en die plek, maar kan goed zijn als ik niet was gaan googlen dat ik heel die plek nooit opgemerkt had. Is het normaal dan dat ondanks het linker deel van mijn darmen ontstoken zijn er juist rechts een iets gevoeligere plek is bij colitis? Maar geen reden om me druk te maken voor de echo dus denk ik? Ben jij eigenlijk een arts omdat je er zoveel verstand van hebt? Ben trouwens 26

  Reageer
  #10

  Zoals ik eerder al schreef, is je dikke darm sowieso gevoelig als je erop drukt.  Ik denk dat je je niet druk moet maken over de echo hoor. Je klachten passen toch de ontsteking.

  Ik ben zorgprofessi0nal maar geen arts

  Reageer
  #11

  Bedankt voor je hulp ik ga proberen me niet druk te maken om de echo. Denk dat als je zo duidelijk bloed/slijm bij de ontlasting ziet dat je wel veel meer ernstige klachten zou moeten hebben in zo'n stadium als dit door darmkanker zou komen? Heb ook al heel wat jaren last van bloedverlies en nu is het soms een paar maanden zo goed als weg. Heb verder lichamelijk ook eigenlijk nergens last van behalve dat dan, alleen psychisch gaat het niet bepaald lekker maar daar word ook aan gewerkt! De mdl arts zei ook dat ze in het biopt van de sigmoidscopie kunnen zien of er verderop in de darm iets kwaadaardigs speelt maar dat is nu bijna een jaar geleden

  Reageer
  #12

  dat van het biopt klopt. Dat zouden ze kunnen zien. En darmkanker ontwikkeld zich echt niet binnen 1 jaar zodat het klachten gaat geven.

  Reageer
  #13

  Bedankt Tandor! Vond het zelf wat raar klinken dat ze bij een biopt van het linker deel kunnen zien of er eventueel iets kwaadaardigs in het rechter deel zit, maar fijn dat jij dit nog eens bevestigd dan heb ik er wel vertrouwen in!

  Reageer
Reageer op: Gevoelige plek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief