Uitleg over verslag conisatie

Online ZorgZus
 • #1

  Conisatie na hsil

  Binnenkort uitslag opvolg uitstrijkje

  Hoeveel is er nu weg van de baarmoederhals
  En hoeveel kans op negatief uitstrijkje ahv mijn verslag? Het is als chinees

  Reageer
  #2

  Dat moet je met je arts bespreken. Die kan je daar uitleg over geven

  Reageer
  #3

  Mijn arts heeft nogal gefaald in voor en nazorg. Enkel even gezien aan operatie tafel en klaar

  Reageer
  #4

  Sagittale doorsneden van een cervix, opgebouwd uit exocervix, transformatiezone en endocervix. In de transformatiezone is focaal een beperkt verstoorde maturatie van het squameus metaplastische epitheel te zien. Er is nl. een beperkte ophoging van de basale cellaag over ongeveer het onderste derde van het epitheel, in associatie met een beperkte cytonucleaire atypie. In de oppervlakkige cellagen zijn epitheelcellen met koilocytaire veranderingen aanwezig, m.n. met hyperchromatische, soms bilobaire kernen met onregelmatige contour en perinucleaire halo. Een invasieve tumor wordt niet gezien. Beeld passend bij CIN 1. Het endocervicale epitheel oogt niet-atypisch. Het stroma bevat een wisselend dens lymfocytair ontstekingsinfiltraat. De endocervicale, exocervicale en diepe stromale snederanden van de conus zijn vrij van atypie/maligniteit.

   

  IMMUNOHISTOCHEMISCH ONDERZOEK

   

  - p16: Vlekkerige expressie in de atypische squameuze zone. Geen blokpositiviteit. Wel sterke aankleuring van 1 enkele endocervicale klierbuis zonder atypische kenmerken. -Ki67: Duidelijk verhoogde proliferatie-index met proliferatieve cellen die reiken tot in de bovenste epitheelhelft in de atypische squameuze zone.

   

  BESLUIT-

   

  1. DEFINITIEF Cervixconisatie: CIN 1 (LSIL). Negatieve snijranden.

  Reageer
  #5

  @K

  Het duiden/bespreken van uitslagen van onderzoeken mag alleen door een arts, of iemand die door de arts daarvoor is aangewezen, gedaan worden, hier zijn geen artsen. Je zou de afdeling waar je geholpen bent kunnen bellen en een afspraak om uitleg vragen en anders je huisarts vragen om het te "vertalen ".

  Reageer
Reageer op: Uitleg over verslag conisatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief