Klieren

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo.

  Heb een vraagje. Heb nu al 2 weken wat kleine bultjes in mijn linker klier en een grotere. En daarbij voel ik ook vaak mijn lies. Nou ben ik met lopen altijd licht in mijn hoofd en ben ik eigenlijk bang voor lymfklierkanker. Is dat een gekke angst? De dokter had gevoeld en zegt over 5 weken terug komen als die er nog zit. Maar ik maak me zorgen.

  Reageer
  #2

  Dat lijkt mij idd een gekke angst.
  Als je huisarts ook maar een piepklein vermoeden had gehad dat het kanker zou kunnen zijn,was je direct door gestuurd en was er niet gezegd 5 weken af te wachten.
  Blijf vooral van de bultjes af, anders zorg je er zelf voor dat ze niet weg gaan!

  Voor het licht in je hoofd zijn,zou je eens naar een fysiotherapeut kunnen gaan om te laten kijken of je door je angst niet onbewust verkeerd ademt, dus onbewust hyperventileert .

  Reageer
  #3

  Maar zijn die klachten wel zo gek dan.. Want slaap slecht en veel onrust en die klieren zijn echt aanwezig. En hoe vaak denkt een dokter wel niet zal wel mee vallen. Ik vind het eng. Ze voelen zo goed en al 2 weken

  Reageer
  #4

  Die klachten zijn ook helemaal niet gek.
  Lymfeklieren horen bij je immuunsysteem en reageren op allerlei dingen, zoals een verkoudheid, een wondje, een puistje enz en kunnen dan best lang voelbaar zijn. Zeker als je er regelmatig aan zit om te voelen of ze er nog zijn.

  Reageer
  #5

  Moet ik er helemaal niks mee doen dan? En dat licht in mijn hoofd dan kan dat niet daarvan zijn? Ik vind het eng die dikke klieren.

  Reageer
  #6

  Je moet er vooral afblijven!

  En voor dat gevoel in je hoofd, laat je manier van ademhalen eens controleren. Veel mensen met angst ergens voor hyperventileren onbewust

  Reageer
  #7

  Wanneer moet je je dan wel zorgen maken? Heb namelijk zelf het idee dat ze niet kleiner worden. En voel me vaak wat ziekjes maar geen koorts en dan soms zo warm wakker worden. En dan altijd licht in mijn hoofd met lopen. Zo vervelend en dat geeft veel onrust

  Reageer
  #8

  Je huisarts heeft gezegd terug te komen als ze na 5 weken nog opgezet zijn.

  En dan nog hoeft dat niks te betekenen.  Je zegt je vaak ziek te voelen,daar kunnen die klieren dus op reageren. Zoals ik al zei,ze zijn een deel van je immuunsysteem en gaan dus aan het werk als jij ziek bent.

  En dat licht in je hoofd zijn heb ik ook al twee keer antwoord op gegeven....

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  En toch vertrouw ik het niet zo.. Bent u ook dokter dan? Ik ben de klachten zat.. En geeft veel onrust zo..

  Reageer
  #10

  Op dit forum zijn helemaal geen dokters.
  Wel mensen die rationeel nadenken ipv gelijk van het ergste uit gaan.
  Ga terug naar je huisarts als je het niet vertrouwt en bespreek dan vooral je angst om iets ernstigs te mankeren. Want het klinkt ook een beetje alsof je daar wat hulp bij nodig bent.
  Want je reageert totaal niet op het antwoord over je ademhaling, je blijft vasthouden aan dat het vast iets ernstigs zal zijn.

  Reageer
  #11

  Ik denk dat je vooral licht in het hoofd bent door de stress en de angst. Bespreek dat maar eens met je huisarts

  Reageer
  #12

  Dat schreef ik ook al meerdere malen,maar daar wordt niet op gereageerd.....

  Reageer
Reageer op: Klieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief