Klieren vragen

Online ZorgZus
 • #1

  Beste
  Ik heb al eens verteld dat ik lipomateuze lymfeklieren heb die banaal gezwollen zijn, dat was via 2 echos bepaald maar nu zit ik met een paar vragen en ik maak mezelf er echt gek mee.
  De eerste vraag is dat ik op de echo foto zag dat er in exact het midden van 2 klieren een wit bolletje was met aan beide kanten een lange witte draad die naar de uiteinden loopt dus eigenlijk een witte lijn doorheen de klier met in het midden een wit bolletje, ik vroeg dus aan de dokter wat dat was en hij zei lymfeklierweefsel maar ik heb vandaag les gehad over klieren en zag op een foto dat ik het midden van een klier geen weefsel maar vocht hoort te zitten altans zo leek het toch maar dus is mijn vraag: kan het echt zijn dat dat gewoon lymfeklier weefsel is of is het iets kwaads of oets anders?

  Mijn tweede vraag is dat ik heb geleerd dat er witte bloedcellen en lymfocyten worden gemaakt ofzo in die klieren en dat ze vocht draineren maar mijn klieren zijn dus al 4 jaar banaal gezwollen en misschien verkalkt want dat zit in de familie maar kan verkalken kwaad bij lymfeklieren of niet en de vetcellen en vocht dat waarschijnlijk aanwezig is doordat ze opgezwollen zijn, kunnen deze 3 dingen de functies van zo een klier beinvloeden of laten stoppen, kan dit dus kwaad of niet?

  Misschien is het allemaal wat ver gezocht maar ik ben toch wat bang

  Reageer
  #2

  Dit zul je dan toch met je arts moeten bespreken.
  Er worden geen bloedcellen gemaakt in klieren. Ik weet waar en van wie je dat dan geleerd hebt, maar het klopt niet.

  Reageer
  #3

  Ja ik heb er eens met mijn arts over gehad en hij zei gewoon dat ze banaal gezwollen waren en dat er vetcellen in zaten en dat dat witte lymfeklier weefsel was. Hij zei ook toen ik vroeg of ze zo bleven dat ze waarschijnlijk nog wel krimpen maar dat dat jaren kan duren en als ze zo groot blijven dat dat ook geen kwaad kan. Maar ik heb dus tijdens de les gezien dat er in het midden van zo'n klier geen weefsel zit althans zo leek het toch op die foto maar bij mij zit dus in het midden een wit cirkeltje op de echo maar kan dit lymfeklier weefsel zijn of kan een klier dat niet hebben? In het midden?

  En kunnen die vetcellen of de zwelling de functie dwarsbomen waardoor ze alsnog kwaadaardig gaan worden?

  Reageer
  #4

  Je bent van alles bij elkaar aan het rijmen,.,,
  Ga er nou maar vanuit dat je dokter toch echt weet waar hij het over heeft

  Reageer
  #5

  Oke dus gewoon proberen uit het hoofd zetten?

  Reageer
  #6

  Dat lijkt me wel verstandig

  Reageer
Reageer op: Klieren vragen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief