vatbaarheid voor kanker

  • #1

    Iedereen kent wel verhalen over zware rokers, mijnwerkers, bouwvakkers (asbest), mensen met een ongezond voedingspatroon of mensen die onvoldoende bewegen, die een hoge leeftijd bereiken en nooit kanker hebben gekregen. Anderzijds kan deze ziekte ook mensen met een gezonde levensstijl en zelfs (jonge) kinderen treffen.

    Het lijkt me te kort door de bocht om te stellen dat dit een kwestie is van puur geluk. Ik heb (op een Engelstalige website) gelezen dat er mensen zijn die zogenaamde "anti-kanker mechanismen" bezitten, waardoor de ziekte in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt wordt en nooit de kans krijg om zich te ontwikkelen. Ook kan het zijn dat de één gevoeliger voor kanker is dan de ander (genen). Ik denk wel dat er een kern van waarheid in zit, mede aangezien er families zijn waar veel kanker voorkomt, anderzijds zijn er families waar helemaal geen kanker voorkomt (broers/zussen, (groot)ouders, ooms en tantes, neven en nichten.

    Hier is echter weinig informatie over te vinden. Ik vraag me dus af in hoeverre bovengenoemde zaken een rol spelen.

    Groet, mvandijk

     

     

    Reageer
Reageer op: vatbaarheid voor kanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief