Bult in lies, bij schaamstreek

  • #1

    ik heb vanmorgen een grote bult ontdekt in mijn lies bij mijn schaamstreek. Zelf denk ik dat het een steenpuist kan zijn, omdat ik me hier ook scheer en dus een ontstoken haarzakje kan zijn. Nu is het nog een hele grote harde bult van ongeveer 2 cm. Het voelt net als een gewone puist.

    Nou vroeg ik me af wat ik het beste kan doen en of het niet te groot is voor een steenpuist. Op internet word voornamelijk gezegt afblijven en na een week barst het open en verwdijnt het vanzelf. Maar volgends mijn moeder kan ik beter naar de dokter gaan voor een antibioticakuur. Wie heeft er advies voor mij?

    Reageer
    #2

    naar de dokter voor advies!]
    Brenda

    Reageer
    #3

    Steenpuisten gaan idd vanzelf over. Van afblijven en een goede hygiëne betrachten om besmetting te voorkomen. Binnen een week is hij losgebarsten.
    Je kunt natuurlijk naar de dokter gaan, maar een antibioticakuur is niet nodig. Daar moet je spaarzaam mee zijn.
    Nou succes ermee, want het is best wel pijnlijk!

    Reageer
    #4

    Sinds een paar dagen heb ik een bult in m'n lies. Enig idee of ik hiermee naar de dokter moet?

    Reageer
    #5

    3 jaar geleden begon het met een rare plek in me lies, waar dus talg uitkwam. die plek ging niet meer weg en ging ook pijn doen... later is dat operatief weggehaald,in de hoop dat het niet meer terug zou komen...maar eigenlijk al een paar maanden nadat ik er aan geholpen was kwam het weer terug, en nog veel erger ook aan me andere lies , heb er dag in dag uit last van. ik verzorg met betadine scrub s''ochtends en s''avonds en gerbruik trekzalf met gaasjes, ik ben ook al van pil verandert en slik nou al bijna een half jaar de diane35 pil...Help me!!!!!!!niks lijkt te werken, me huisarts zeg dat er niets aan te doen valt, hebben jullie misschien tips????

    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/79668-talg-in-de-lies.html

    Reageer
    #6

    heb al enige tijd (zo lang dat ik het niet weet sinds wanneer.) een bultje in mijn lies.
    Eerst was het niet eens opvallend qua gevoel, maar nu is het ter grote van een kleine knikker, dus kan hem vastpakken, ook is hij erg gevoelig (lees pijnlijk.)

    Misschien iemand ervaring mee? Hij deed eerst niet pijn, was wel wat gevoelig, maar pijnlijk nee.
    Nu is hij pijnlijk, ook bij aanrakingen.

    Reageer
    #7

    Hallo,
    Ik had zo'n vijf a zes weken ook zo'n bultje in mijn lies, totdat het erg pijnlijk was waarbij ik moeite had met het lopen. En ben langs geweest bij de dokter en zij had mij verteld dat het een ontsteking was wat er uitgesneden moest worden. En dat hebben ze vorige week gedaan wat erg pijnlijk was, maar ben er nu vanaf. Ga zeker langs bij de huisarts, want anders wordt het alleen maar groter en pijnlijker.

    Groetjes.

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Sinds het weekend heb ik een harde onderhoudse bult van ongeveer een centimter in mijn lies. De bult is langzaam opgekomen en in het weekend had ik er veel pijn aan. De huisarts vermoede een liesbreuk. De chirurg waar ik inmiddels ben geweest was niet overtuigd en nu moet er een echo gemaakt worden. De pijn is inmiddels verdwenen maar de bult zit er nig.

    De bult zit aan de linkeronderzijde van mijn buik aan de linkerzijde van mijn schaamhaar zeg maar. Aan de rechterzijde voel ik op dezelfde plek ook een knobbeltje maar deze is veel kleiner.

    Inmiddels is de pijn weg ook als ik er op druk.

    De bult is vrij hard en ik kan hem bewegen als ik er op druk. Hij schiet dan zeg maar onder mijn vinger vandaan.

    wat zou dit kunnen zijn? Is het normaal dat er een echo word gemaakt bij een eventuele liesbreuk. Pijn heeft ongeveer drie dagen geduurd maar is inmiddels helemaal weg.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb knobbeltjes aan mijn lies.
    Weet er soms iemand wat dit kan zijn ?
    Ik dacht dat dit niet erg was maar toen ik een jaar
    geleden met de school op medisch onderzoek moest voelde
    die dokter ook aan mijn lies.

    Reageer
    #10

    Ik heb ook knobbeltjes in mijn lies gehad, ben er mee naar dokter geweest deze zei dat het opgezette klieren waren.

    Reageer
    #11

    Ik heb ook een knobbeltje aan mijn lies gehad.
    ben naar de dokter geweest en zeiden dat hjet geopereed moest worden.
    het was zo opgezwollen dat het open gesneden moest worden, er kwam alleen maar pus uit, en kreeg een pijnlijke verdoving. 2 weken later moest ik weer terug want ik had nog pijn. Toen hoorde ik dat het verwijderd moest worden. dus ben ik naar de chirurg gegaaan. Ze hebben mij op zes plaatsen verdooft. het is vreselijke pijnlijk. en nu heb ik een tweede gaatje daar, klein hoor. en een lit teken.
    Uit onderzoek bleek het een zweetklier te zijn. Niiks ernstig.

    Dus als ik jou was zou ik maar naar de dokter gaan.

    Groetje 🙁 😉
    Hoor het wel hoe het is gegaan.

    Reageer
    #12

    Hee,

    ik heb hier ook last van, van knobbeltjes in mijn lies. het lijkt ook een beetje op een vetbultje of iets dergelijks. ze blijven dan sommige een paar weken en sommige een paar dagen zitten en dan gaan ze weer helemaal weg ( je voelt ook helemaal niks meer ) en dan komt er ergens anders of op dezelfde plek of gewoon aan de andere kant van je schaamstreek weer een nieuwe voor terug

    ik vind het erg genant om hiervoor naar de doktor te gaan omdat die dan hoogstwaarschijnlijk ook wil kijken of voelen en dat wil ik liever niet hebben

    maar wat zeggen jullie , ze verdwijnen immers weer probleemloos en komen niet groter ofzo terug

    X Anoniem

    Reageer
    #13

    Is het gerelateerd aan je cyclus?

    Reageer
    #14

    Ik heb een bult in de lies een best wel groten één, hij wordt langzaam aan kleiner, maar nu is mijn hele schaamlip dik geworden, weet iemand wat ik hier mee moet doen? Ook mijn lies is nog wel pijnlijk. Ik wil liever niet naar dokter, omdat hij vast wil voelen of kijken en dat wil ik absoluut niet! Iemand die me kan helpen?

    Reageer
    #15

    Het enige juiste is toch naar de huisarts gaan. Zowel de bult in je lies dat wijst op zwelling van een geactiveerde lymfeklier, als de zwelling van de schaamlip wijzen beiden op een actieve infectie. Er is dus iets ontstoken in of rond de vagina waarbij nu de schaamlip ook betrokken is.
    De huisarts kan lichamelijk onderzoek doen en dat is juist nu medisch noodzakelijk voor jouw gezondheid. Schaamte, hoe begrijpelijk ook, is ondergeschikt, en daarbij kan ik gerust zeggen dat jouw vagina voor de huisarts geen bijzonderheid is, en als je het alleen daarmee moeilijk hebt, bespreek dat dan met de huisarts en vraag desnoods of er een vrouw aanwezig kan zijn, bijvoorbeeld een vriendin of een assistente.

    Reageer
Reageer op: Bult in lies, bij schaamstreek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief