blauwe plekken

  • #1

    hallo ik ben suzanne en ik vraag me iets af
    ik heb altijd blauwe plekken zonder dat ik me ergens tegen aan stoot
    ik ben ook een atopisch eczeem patient en heb soms last van jeuk aan de binnenkant van mijn boven benen meestal is het zo als je krabt dan is het over en dan is de plek rood maar bij mij is het zo ik krab en het word meteen een blauwe plek en dan dan gaat het zeer doen maar het blijft gewoon door jeuken
    die blauwe plekken die ik dan heb van het krabben gaat pas na ongeveer anderhalve week weg

    kan iemand mij vertellen hoe ik aan blauwe plekken kom zonder dat ik me stoot en waarom ik me eigen blauw krab

    mvg suzanne

    Reageer
    #2

    de een wordt eerder blauw dan de ander, maar er zijn een aantal bloedziektes die dit ook hebben.
    Is jouw bloed weleens gecontroleerd hierop? Ga eens naar de huisarts!
    Sterkte Brenda.

    Reageer
    #3

    Hey,

    Misschien kan je je bloed eens laten controleren. En dan meer bepaald op de stolling van je bloed.
    Ik zeg dit omdat ik er ook last van heb maar dit bij mij komt doordat mijn bloedstolling soms niet goed is nadat ik een trombose en embolie heb gehad.

    MAar ik zou je aanraden om je bloed eens te laten controleren zodat je meer weet.

    Groetjes
    cien

    Reageer
    #4

    hallo bedankt voor de reacties ik ga morgen een afspraak ervoor maken want ik heb het al een lange tijd en zit er best wel mee ik hoop dat het niks ernstigs is

    mvg suzanne

    Reageer
    #5

    Hallo allemaal,

    Ik hoop dat het goed is dat ik hier mijn vraag ook plaats, aangezien die ook over blauwe plekken gaat.

    Normaal gesproken krijg ik zelden blauwe plekken (moet me dan echt flink stoten). 2,5 jaar geleden kreeg ik echter snoeihard een hockeybal op mijn kuit. Gevolg: een enorme blauwe plek. Tot op de dag van vandaag zie je echter nog steeds dat daar een blauwe plek heeft gezeten. De huid is donkerder/blauwer. Als ik mijn kuit masseer is die plek ook wat gevoeliger. Soms wordt het wel eens warm of gaat het steken (kortdurend).

    Een week of 4 geleden moest ik een infuus laten prikken en dat ging de eerste keer goed fout....wederom een flinke blauwe plek dus. Ook nu blijf je echter zien dat er een blauwe plek heeft gezeten. Ook hier weer een donkerdere huid en als ik eroverheen wrijf is het behoorlijk gevoelig.

    Iemand die hier mee bekend is of weet wat dit is? Is het nodig om ermee naar de huisarts te gaan? Ik heb recent nog bloedonderzoek gehad (algeheel bloedbeeld) en dat was in orde.

    Alvast bedankt,
    Michelle

    Reageer
    #6

    Michelle,

    Misschien moet je eens vragen aan de huisarts of die je bloed wil laten nemen en je inr en ptt eens wil laten controleren.

    Misschien dat er iets uit de bus valt.

    Groetjes
    cien

    Reageer
    #7

    Dank je wel Cien, ik zal het eens voorleggen!

    Groeten,
    Michelle

    Reageer
    #8

    Hey susanne en michele,

    Hoe is het nu afgelopen met jullie?
    Zijn jullie naar de huisarts geweest?

    Groetjes
    cien

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Cien,

    Ik ben nog niet bij de huisarts geweest, ik heb een afspraak voor volgende week!
    Ik zal laten weten wat hij ervan vond e.d.!

    Mag ik vragen waarom jij weet (of denkt) dat er eventueel iets uit kan komen als deze twee dingen getest worden? Heb je er bv ervaring mee oid? Ben ik erg benieuwd naar....!

    Groetjes,
    Michelle

    Reageer
    #10

    Hey Michelle,

    Ik heb nu een twee jaar en half geleden een trombosebeen en dubbele longembolie gehad.
    Dit begon door gewoon beetje kort van adem te zijn en huisarts dacht dat ik een allergie had. Maar omdat het niet beterde dacht ze aan astma maar dat was het ook niet.

    Toen ik uiteindelijk veel sneller dan anders blauwe plekken kreeg werd het afgewimpeld en niets aan gedaan want mijn bloed was goed.

    Tot ik uiteindelijk mijn linkerbeen van aan mijn tenen tot aan mijn lies helemaal blauw was en ik in het ziekenhuis ben beland.
    En daar is dan uitgekomen dat ik trombosebeen had en dubbele longembolie.

    Nu als mijn bloed niet goed is en ik stoot ergens aan ofzo dan heb ik ook weer dikke blauwe plekken.

    Dus vandaar dat het meestal wel met je bloed te maken heeft dat je blauwe plekken krijgt en vandaar ook dat ik zei dat de huisarts eens je antistolling en dan meer bepaald je INR en je PTT moet controleren. Uit deze testen kan je dan volledig uitsluiten of het te maken kan hebben daarmee.

    Wil je geen schrik aanjagen hoor maar dit is een reactie van mij.

    Groetjes en sterkte
    cien

    Reageer
    #11

    Hoi Cien,

    Dank voor je antwoord. Geen schrik aangejaagd hoor, ik vroeg er immers zelf naar!

    Ik moet zeggen dat ik me hier eigenlijk (deels) wel in herken.....ik heb de afgelopen weken namelijk erg veel last van kortademigheid/veel gapen/zuurstoftekort.
    Daarnaast ben ik al 5x in 4 maanden verkouden geweest.
    Ook heb ik last van gezwollen neusslijmvlies, wat mij erg benauwd maakt. Het lijkt niet op een allergische reactie, want mijn medicijnen -neusspray - voor mijn allergieen werkt niet of nauwelijks. Daarnaast heb ik sinds een week ook een droge, vastzittende hoest.

    Ik heb ook een ander vaag gevoel in luchtpijp/longen wat ik als volgt kan beschrijven (Ik heb er een soort eigen theorie van gemaakt, dus let niet op de medische correctheid): bij het inademen staan de 'kleppen' van je luchtpijp en longen open, bij het uitademen gaan ze dicht. Nu heb ik regelmatig het gevoel alsof die kleppen vroegtijdig (dus voordat alle lucht is ingeademd) een seconde (of soms 3x achter elkaar) dichtgaan en meteen weer openschieten. Ik heb dit gevoel soms hoog in mijn luchtpijp, maar ook weleens ondering mijn long (links, alsof het even heel licht vacuumtrekt). Dit alles geeft een schrikreactie, een korte periode van kortademigheid en mijn natuurlijke reactie is hoesten.

    Herken jij hier toevallig iets in (of iemand anders)??

    Zijn er nog meer klachten (of overeenkomende klachten) die jij had omtrent de longembolieen? Dit kan voor mij handig zijn om sterker te staan bij mijn huisarts (ik heb donderdag een afspraak).

    Alvast hartelijk dank!

    Groeten,
    Michelle

    Reageer
    #12

    Hey Michelle,

    Over je vraag of er nog meer symtomen zijn dat zal best maar dat is van persoon tot persoon verschillend dus daar kan ik je weinig tot geen antwoord op geven. Dit omdat niet iedereen hetzelfde heeft gehad om te bevestigen dat het een trombose is. Nu als je wil geef ik je ook even een site rond dit onderwerp en daar kan je misschien meer dingen in vinden. Deze is http://www.trombosestichting.nl Hoop dat je hier al beetje mee verder kunt.

    Verder over je vraag van wat ik nog meer had. Mijn kort ademigheid is het geen wat erg opviel en dat ook letterlijk te zien was. En verder was er de moeheid dat ik bijna altijd moe was zowel als ik al een tijdje wakker was als dat ik nog maar net uit bed kwam die moeheid was er.
    Verder beetje loom in de benen en beetje precies dat ik mijn benen na een tijdje moest meeslepen. Maar dat was vooral op het laatste. Dus daar kan ik je niet zoveel over zeggen. Maar wat me ook wel opviel was dat ik vaker blauwe plekken had zonder dat ik er een uitleg voor kon geven of ik ergens tegen aan was gebotst ofzo. Dus dat weet ik niet.

    Over dat voel dat jij beschrijft van die kortademigheid. Dit was vooral bij mij naar lucht happen en als dat al lukte dan leek eht of er niet veel lucht binnen kwam. Misschien beetje zoals jij schrijft dat die kleppen niet open staan of niet lang genoeg.
    Maar weet het niet zo wat ik er nog meer kan zeggen.

    Veel groetjes en als je meer wil weten moet je maar vragen.

    Groetjes
    cien

    Reageer
    #13

    Vandaag bij de huisarts geweest. Longen klonken helemaal goed. Dus geen aanwijzing dat daar iets fout is (toch raar want er zijn wel klachten). Daarnaast heb ik een verwijzing voor de internist om het een en ander uit te gaan sluiten ivm alle andere klachten.

    Over die blauwe plek die er al 2,5 jaar zit, kon hij vrij weinig zeggen. Hij wist niet hoe dat er nog steeds nog zitten. De blauwe plek en gevoeligheid van dat verkeerd ingebrachte infuus is normaal, omdat de zenuwen geraakt en/of licht beschadigd kunnen zijn.

    We zullen zien wat het de internist weet te vinden,

    Groetjes,
    Michelle

    Reageer
    #14

    Hey Michelle,

    Wel goed dat je huisarts je doorstuurd naar de internist.
    En het is niet omdat je longen zuiver zijn dat er niets fout mee kan zijn. Die van mij zijn altijd zuiver geweest in die tijd zelfs in het ziekenhuis was er nergens spraken van alleen door mijn bloed wisten ze het anders ook niet.

    Dus daar zou ik niet echt op verder gaan maar ja wie ben ik.
    Ik had gelukkig de uitslag van mijn bloed gisteren en deze was gelukkig weer goed. Bedoel dan de test van mijn antistolling want van mijn schildklier en van mijn bloedplaatjes daar moet ik straks voor naar de huisarts bellen om te kijken of er iets uit komt hoop van niet. Maar ja doe regelmatig testen want nu ben ik zo moe vandaar dat meer onderzoeken.

    Groetjes en sterkte
    cien

    Reageer
    #15

    Hoi Cien,

    Ja dat idee had ik ook...ze kunnen wel schoon klinken, maar er kan net zo goed nog wat anders zijn, maar hij leek niet echt te denken dat er wat was. Hij gooide het op een verkoudheid en een lichte verslaving aan otrivin (is ook makkelijk als je al 6x in 4 maanden tijd verkouden bent geweest). Naja, ik wacht maar even op de internist, misschien dat hij nog meer vindt.

    Fijn dat bij jou het bloed in orde is. Hoop dat de laatste twee uitslagen vandaag ook goed zijn. Ik las je andere berichtje over vermoeidheid. Ik ken dat ook. Bij mij denkt de huisarts aan een burn-out of CVS. Maar om dus andere lichamelijke dingen uit te sluiten mag ik nu eerst naar de internist.

    Groetjes en sterkte!
    Michelle

    Reageer
Reageer op: blauwe plekken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief