Haarverlies op 17-jarige leeftijd

  • #1

    Ik ben nieuw op dit forum, maar ik heb een kwestie waar ik me toch enige zorgen over maak waar ik als mogelijk wat meer inzicht in zou willen krijgen.

    Ik ben er redelijk zeker van dat mijn haar dunner wordt/uitvalt, maar ik zou heel graag weten of hier nog een andere reden voor kan zijn behalve genetisch bepaalde kaalheid. Ik weet dat het op deze leeftijd ook gewoon voorkomt, maar het leek mij dat beginnen met kalen op 16-jarige leeftijd ongebruikelijk genoeg is om een andere oorzaak te hebben.

    Ik merk al een tijdje dat mijn haar dunner wordt en sinds een paar maanden ook meer dan gewoonlijk uitvalt. Het dunner worden merkte ik begin vorig jaar voor het eerst echt toen ik zag dat ik bij mijn haarlijn enigszins door mijn haar mijn hoofdhuid kon zien. Ik maakte mer er toen weinig zorgen over, maar nu ongeveer een jaar later merk ik dat mijn haar verontrustend snel dunner wordt. Bij mijn haarlijn is in het midden nog moeilijk de hoofdhuid te verbergen als ik het achterover sla. Ik merk voelbare verdunning op niet alleen bovenop mijn hoofd en bij de kruin, maar ook aan de zijkant, vooral bij de haarlijn. zelfs het haar boven de nek voelt iets dunner dan een eerst. bovenop en bij de kruin is nog geen èchte verdunning zichtbaar, maar de hoofdhuid is wel zichtbaarder dan normaal waar het haar zich scheidt.

    De haaruitval zelf is naar mijn weten nog niet extreem, maar ik merk dat in de douche er meer haren dan normaal uitvallen en het komt vaak voor dat er 1 a 3 haren meekomen als ik mijn hand door mijn haar haal.

    Dingen die ik opmerk of die ermee te maken hebben:
    - Gebruik de ADD-medicatie dexamfetamine. Zeer veel bijeffecten. Haarverlies hoort daar niet bij maar wel bijvoorbeeld overactieve/onderactieve schildklier en slechte bloeddoorstroming.
    - Hoofdhuid jeukt veel en doet soms pijn als ik mijn hand door mijn haar haal.
    - Bij het krabben voel ik een soort afscheiding op de hoofdhuid. Ruikt onfris en is ook vlak na wasbeurten aanwezig. Te korrelig om roos te zijn en niet het resultaat van luizen.
    - Ook wenkbrauwen lijken aan de binnenkant wat doorschijnender te worden.
    - Aan mijn vaders kant van de familie heeft iedereen tot zeer late leeftijd nog een goede bos haar, aan de kant van mijn moeder zijn de mannen kaal maar begon dit pas rond 30-jarige leeftijd.

    Het is een lange lap tekst, maar ik hoop dat degenen van jullie die het helemaal door hebben gelezen er iets mee kunnen. In ieder geval bedankt voor de aandacht.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het goed is om sowieso eens naar je huisarts te gaan en eens naar je hoofdhuid te laten kijken. Het zou namelijk kunnen zijn dat je vorm van eczeem hebt. Dat zou je klachten kunnen veroorzaken.

    Reageer
    #3

    De huisarts heb ik al twee keer bezocht. Twee verschillende huisartsen hebben ernaar gekeken. Beiden maakten de indruk dat ze het idee hadden dat ik me wegens mijn leeftijd onnodig zorgen maakte. 1 van de twee deed een kort testje waarbij hij op een paar plekken op het hoofd aan de haren trekt om te testen hoe stevig ze vastzitten. Hij zei dat ik er naar de resultaten daarvan niks aan de hand was. Hij zei verder niks over de hoofdhuid zelf. Op dat moment was het haar ook alleen verdund, het viel nog niet echt uit.

    Zou een bezoek aan de dermatoloog misschien een beter idee zijn of maakt dat verder niet veel uit als het om hoofdhuid gaat?

    Reageer
    #4

    Dat zou je zeker kunnen doen.
    je schreef:
    [quote]Bij het krabben voel ik een soort afscheiding op de hoofdhuid. Ruikt onfris en is ook vlak na wasbeurten aanwezig. Te korrelig om roos te zijn[/quote] Dat is dus niet normaal. Daarom dat ik zat denken dat er een vorm van eczeem op de hoofdhuid is.

    Gebruik je veel stylingsproducten? Hoe vaak was je je haar?

    Reageer
    #5

    Ik gebruik niet veel stylingproducten, ook in verband met dat producten zoals gel de verdunning alleen maar zichtbaarder maken. Als ik iets gebruik is het afwisselend wax of mousse, en nooit echt veel. Mijn haar was ik meestal om de dag of om de twee dagen.

    In de eerste instantie dacht ik dat de plek waarop het haar dunne werd te specifiek was om eczeem te zijn (kruin, top, haarlijn), maar ik zal er de volgende keer naar vragen bij de huisarts of mogelijk een dermatoloog.

    In ieder geval bedankt voor het advies. 🙂

    Reageer
    #6

    Niet te specifiek hoor. Bij seborroisch eczeem komt dat wel vaker voor.
    (het is eigenlijk geen eczeem maar een gistinfectie)

    Reageer
    #7

    Dat past enigszins bij mijn symptomen, maar van wat ik erover kan vinden zorgen alleen ernstige gevallen voor haaruitval en is het duidelijk aanwezig op de hoofdhuid. In mijn geval is de afscheiding wel voelbaar, maar de hoofdhuid zelf ziet er relatief schoon uit.

    Reageer
    #8

    Maar toch kan de gist infectie haarzakjes afsluiten en voor haaruitval zorgen.
    Daarnaast moet je er ook nog rekening mee houden, dat een mens per dag tussen 50 en 100 haren verliest. Dat lijkt veel, maar is in verhouding met de aanwezige haar maar een fractie. Als er dan zo een afsluiting komt van haarzakjes heeft dat wel tot gevolg dat er geen haar nagroeit

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heeft te maken met je dexamfetamine. Bijwerking is haaruitval.

     

    Reageer
    #10

    Bedankt voor de informatie die me al meer dan een jaar kwelt, het was een schimmelinfectie!

    Reageer
    #11

    Gefeliciteerd jonge ik hoop dat ik mijn antwoord snel krijg

    Reageer
Reageer op: Haarverlies op 17-jarige leeftijd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief