Pijnlijke prikkels over hele lichaam bij warmte

  • #1

    Hallo,

    Sinds een maand of 2 heb ik last van prikkels over mijn hele lichaam als ik het warm krijg.
    Elke keer als ik het warm krijg, een warme douche neem, inspan, schrik, zenuwachtig word of iets genants doe dan krijg ik een warm gevoel, zoals ieder ander mens.
    Alleen voel ik niet alleen warmte, maar ook duizenden prikkels over mijn hele lichaam (vooral op mijn rug en hoofd).

    Het is zeer pijnlijk en ik kan nu zelfs niet meer langer dan 15 minuten fietsen omdat ik het anders warm krijg, langs de weg moet stoppen en moet wachten tot de pijn voorbij is.

    Volgens de dokter heeft het te maken met hyperventilatie en daar word op dit moment onderzoek naar gedaan, al betwijfel ik dat dat het is.
    Ik krijg het ook wanneer ik normaal adem haal en mij helemaal niet inspan.

    Op internet heb ik een paar mensen gevonden met hetzelfde probleem, maar nergens is een duidelijk antwoord van wat dit kan zijn.

    Sommigen zeggen stress, anderen dat het met de zenuwen te maken heeft of te weinig vitaminen.

    Niks heeft tot nu toe geholpen en ik vind dit echt niet fijn leven zo.
    Ik heb dit nu al 2 maand en ik trek al bijna letterlijk de haren uit mijn kop.

    Het feit dat ik komende zomer op vakantie ga naar het warme Las Vegas om mijn vriendin op te zoeken helpt ook niet echt, dus het liefst krijg ik zo snel mogelijk een antwoord van wat dit kan zijn.
    Ik wil daar niet aankomen en 3 weken lang op de grond liggen omdat alles mij pijn doet door de warmte

    Ik hoop echt dat iemand een antwoord heeft, want dit is echt niet om uit te houden.

    Reageer
    #2

    Wat ik nog wou toevoegen is dat het een soort van jeuk lijkt te zijn.
    Het voelt niet bepaald als jeuk, maar ik begin elke keer weer met krabben als ik het voel.

    Reageer
    #3

    Ik wil je helpen maar ik heb dit niet, uit mijn ervaring ik heb eczeem plekjes(roodkleurig droge huid) en dit gaat in hele sommige gevallen prikken. Kan het dus zijn dat die jeukende plekken droog huid /eczemerig zijn?

    Reageer
    #4

    Nee, er is niks zichtbaar of anders aan mijn huid.

    Reageer
    #5

    Hoi! ik heb hetzelfde. Wanneer ik me inspan krijg ik over mn hele rug prikkels. Ik sport 5x per week, en zodra ik begin te zweten lijkt het langzaam over te gaan. Ik ben een tijdje geleden naar de 1e hulp gegaan omdat ik last kreeg van druk op mn borst, hartkloppingen en uitvalverschijnselen. het bleek een paniekaanval te zijn geweest. Op zich niks ernstigs, ware het niet dat mijn bloeddruk volgens de arts zorgelijk hoog was en hij me verzocht hier de volgende dag actie op te ondernemen. Ik heb inmiddels een ECG scan laten maken en daaruit bleek mn linkerhartkamer vergroot. Ik wacht nu op de uitslagen van het bloedonderzoek

    Reageer
    #6

    is het all opgelost? Ik heb dit ook all bijna 10 jaar

    Reageer
    #7

    Heb exact hetzelfde al mijn hele leven, is er meer over bekend?

    Reageer
    #8
    • Ik heb dit nu ook een maandje . Het doet veel pijn en ik kan niet eens normaal de trap op school lopen anders krijg ik het warm . Weten jullie wat dit al is?
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo, ook ik heb dit al heel erg lang.

    Bij inspanning en warmte krijg ik over mijn gehele lichaam prikkels, zó hard alsof er duizenden naalden in mijn huid worden gestoken! Ik krijg het als het binnen te warm is, als ik iets te warm gekleed ben, een trui of sweater dragen kan al jaren niet meer en tijdens het douchen, ik moet bijvoorbeeld altijd behoorlijk koel douchen.

    Ik had het ongeveer van mijn 11e tot 14e jaar en vervolgens is het 25 jaar verdwenen. Helaas is het sinds 5 jaar weer terug, ik ben inmiddels 45 jaar.

    Na alles te hebben gelezen wat er over te vinden is, heb ik al van alles geprobeerd qua voedsel. Stoppen met bier, wijn, chocolade, appels, bananen...niets heeft geholpen.

    Ik heb het dagelijks, meerdere malen!

    Het is echt zó ongelooflijk pijnlijk dat ik direct moet stoppen waar ik op dat moment ook mee bezig bent en de kou in moet. Koele slaapkamer, koude douche, in de winter in een t-shirt naar buiten...het is allemaal prima.

    Als hier ooit een oplossing voor komt, zou ik werkelijk dolgelukkig zijn!

    Is het verstandig om telefoonnummers of mail uit te wisselen bij evt nieuwe ontwikkelingen hieromtrent?

    Pijnlijke groeten van Wilfred

     

    Reageer
    #10

    Goedendag,

    Wellicht ligt het probleem in de perifere zenuwen (neuropathie). Bepaalde medicijnen kunnen dan de klachten doen verminderen (antidepressiva, antiepileptica) zoals ook bij neuropatische  pijn voorgeschreven.

    U zou een verwijzing naar een neuroloog kunnen vragen.

    Reageer
    #11

    Hoi allen,

    Mijn tante had dit jaren lang. Ze is naar iemand geweest voor bioresonancie en sindsdien is het opgelost. Had iets met voeding te maken maar wat weet ik niet meer precies. Bioresonancie werkt zowiezo vaak heel goed voor dit soort vage aandoeningen.

     

    Reageer
    #12

    hoi

    wat herkenbaar dit alles. Bij mij begon het een weeek of 4 geleden met alleen maar jeuk aan Mn schouders en bovenarmen. Sinds een paar dagen nu ook n soort van speldenprikken gevoel erbij. En als ik dan zon heerlijke opvlieger krijg is het net of ik allemaal speldenprikken voel. Ik smeer voor de jeuk inotinol crème sudo crème en koelgel. Ik mag toch hopen dat het weer over gaat. ?

    groet Anja

     

    Reageer
    #13

    Heeft u hier al een oplossing voor? Ik heb exact hetzelfde probleem 

    Reageer
    #14

    Ik heb er ook last van. Het helpt bij mij altijd als ik me insmeer met een lotion. Liefst zo vet mogelijk. En veel water drinken.

     

    Ik zelf denk dat het met een droge huid te maken heb. De combinatie met te warm dousche en t koude weer buiten heb je snel een droge huid te pakken

    Reageer
    #15

    Dag,

    Ik kamp met precies hetzelfde probleem. Ik zit inmiddels enkele weken thuis en ga naar school zonder dat ik sport. Zodra ik weer meerdere dagen per week begin te sporten (denk dan aan bijvoorbeeld kickbox of fitness) dan gaat deze pijn weg tot ik weken stop met sporten. Ik moet mezelf weer herpakken, want het begint alweer aardig pijn te doen. Zit je bij jezelf te denken dat je niet genoeg beweegt en teveel thuis, op werk of op school zit dan zou dit het kunnen zijn. Door meerdere malen per week goed te sporten voel ik me stukken beter en heb hier dan ook nooit last meer van. Ik hoop dat dit jullie zal helpen beter om te gaan met de pijn, want ik weet hoe pijnlijk en vervelend dit is.

     

    Mvg,

    Youssef.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke prikkels over hele lichaam bij warmte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief