Gezicht verpest door puistjes en korstjes open krabben, help?!

  • #1

    Ik ben 22 en hoop hier wat advies te kunnen krijgen. Ik heb altijd graag aan wondjes, korstjes en pukkeltjes gekrabd, maar op een aantal lelijke littekens na heb ik het nog nooit in zulke erge mate gehad als de laatste paar maanden.

    Sinds ik anderhalf jaar geleden over ben gestapt van de Diane35 pil naar een andere (en binnen een maand weer naar de Diane omdat ik gelijk onder de pukkels zat) is mijn huid niet meer rustig geworden. Voorheen had ik zelden een puistje, als ik daar nu aan terug denk zou ik zo graag die gave egale huid weer terug willen. Sinds anderhalf jaar zitten mijn gezicht en decolleté geregeld onder de pukkels, van kleine onderhuidse bobbeltjes tot redelijk grote ontstekingen. En zoals je al kunt raden, die MOETEN weg. Sindsdien heb ik vele anti acne middelen geprobeerd van de drogist, zonder goed effect. Savonds voor het slapen ben ik soms wel een half uur bezig om elk bultje en pukkeltje uit te knijpen, weg te krabben en alles aan te stippen met een antipuist middeltje in de hoop dat het sochtends weg getrokken is. Soms is mijn huid redelijk rustig en soms is het een paar weken een drama. Zoals de laatste paar maanden ook het geval is. Een uitgeknepen of open gekrabd puistje vormt natuurlijk een klein korstje, dat korstje verdwijnt dan na een aantal dagen. Maar de laatste tijd kan ik er onmogelijk meer van afblijven en krab ik de korstjes en loszittende velletjes eromheen voortdurend weg. Wat erin heeft geresulteerd dat ik mijn ooit zo egale gezicht in 1,5 maand helemaal heb verpest. Kleine korstjes krab ik eraf waardoor grote korsten zijn ontstaan en als ik er dan eindelijk een paar dagen vanaf ben gebleven en de korstjes zijn verdwenen, blijven er donkere of juist witte littekens over. Voornamelijk rond mijn mond en op mijn kin zitten nu meerdere van zulke plekjes en het wil maar niet weg trekken. Deze plekjes zijn met foundation gelukkig redelijk goed te camoufleren. Geregeld heb ik me afgelopen maanden ontzettend ongelukkig gevoeld om me in het openbaar te vertonen door de korsten etc. Gisteren heb ik weer 4 grote korsten veroorzaakt in mijn gezicht door het pulken aan kleine korstjes en velletjes(WAAROM?!). Verdoezelen met foundation lukt helaas niet zolang het korsten zijn. Ik durf me komende dagen niet te vertonen en zeg daarom belangrijke afspraken zoals een feestje of date liever af. Na vandaag wil ik er ECHT mee stoppen, mijn gezicht ziet er niet meer uit en ik voel me er oprecht ongelukkig en onzeker door.

    Wie heeft er een tip om me te helpen beheersen? Naar de dokter stappen lijkt me nog wat vroeg aangezien ik het krabben nog niet zo lang in deze mate doe.

    En wat kan ik het beste doen om het vers gecreëerde slagveld van gisteren zo snel mogelijk te laten helen? Ik zou graag over een paar dagen van de korstjes af zijn zodat ik de plekjes op zijn minst met foundation kan verdoezelen en weer normaal de deur uit kan.

    Reageer
    #2

    Ik heb hetzelfde verhaal ik zit ook op kin en wangen puistjes en littekens en pigmentvlekjes. Dus wil het ook graag weten. Groet My

    Reageer
    #3

    [quote]Naar de dokter stappen lijkt me nog wat vroeg aangezien ik het krabben nog niet zo lang in deze mate doe.[/quote] Ik denk juist niet dat het te vroeg is. Het zijn dwangmatige handeling die uit kunnen groeien tot een heuse dwangstoornis. Hoe eerder je hulp zoekt hoe beter.

    Reageer
    #4

    Hulp voor acne en littekens

    Reageer
    #5

    Hoe kom je er vanaf en gaat het weg? Vd dokter kreeg ik antibiotica minocycline voor acne hielp maar even en huid werd droog. Dokter wist het verder ook niet

    Reageer
    #6

    Je zult er ieder geval vanaf moeten blijven en de huid de tijd geven om te genezen.
    En de hulp was meer bedoeld voor het obsessief krabben.

    Reageer
    #7

    Krab ook vaak in m'n slaap omdat het jeukt bij genezing.

    Reageer
    #8

    Wat misschien wel wat verlichting geeft is ijsklontjes erop houden. Dan wordt de zwelling wat minder. Tandpasta werkt (bij mij opzich wel) om het sneller te laten genezen. Het wordt alleen wel roder had ik het idee. En queen helene mud pack mask helpt best! Als je niet tegen maskertjes kunt kun je het alleen aanstippen op het puistje zelf. Helpt het bij mij ook sneller genezen!

    Ik ben ook eens gestopt met de diane pil maar omdat ik weer enorm last kreeg van acne en ik hartstikke onzeker werd ben ik er weer mee begonnen. Heb nog steeds wel af en toe last van een puistje. Vooral onderhuidse. Maar daar kan ik nog wel mee leven.

    Hoop dat je iets hebt aan de tips en dat het snel wat beter gaat met je huid!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik krab ook per ongeluk in mijn slaap vd jeuk

    Reageer
    #10

    Topic starter hier.. Bedankt voor de reacties. Heb inmiddels Clindamycine lotion (uitwendige antibiotica) van de dokter gekregen, die zou de puistjes moeten voorkomen. Misschien is een tip voor anderen die hierop hebben gereageerd! Heb het idee dat mijn huid er wel wat rustiger van wordt, ben zeer benieuwd hoe het over een aantal weken is en of mijn huid er niet ontzettend van uit gaat drogen. Mocht het zijn werk goed doen dan denk ik dat ik ook voor een groot deel van het krabben 'genezen' ben omdat er dan niets meer zit waar ik aan 'moet' pulken.

    De wonden die ik vorige week heb veroorzaakt zijn helaas nog steeds niet genezen, misschien dat mijn huid door de Clindamycine wat langzamer heelt. Littekencreme van VSM lijkt wel te helpen voor de verse littekens van eerder. Helaas kleuren die na 1 a 2 weken flink donker. Ik ben nu Dark Spot corrector van Garnier aan het proberen voor de donkere vlekjes, wie weet... Pas trouwens op met scrubben in een poging om littekens/vlekjes te vervagen. Ik heb daar kort geleden nog een litteken mee kapot gemaakt, waardoor het hele proces weer van vooraf aan begon.

    Reageer
    #11

    Topic starter nogmaals.. Te vroeg gejuicht! Mijn kin, rond mijn mond en voorhoofd zijn weer bezaaid met hardnekkige pukkeltjes waar ik onmogelijk vanaf kan blijven dus hallo nieuwe wondjes, gelukkig wel hele kleine deze keer. De Clindamycine lotion waarover ik het eerder had schijnt dus toch niet echt te helpen. Als test ga ik nu proberen om geen enorm uitdrogende producten zoals anti-acne face washes meer te gebruiken en maar gewoon een milde reinigingsgel en hydraterende dagcrème van Nivea, voorlopig nog even geen nachtcrème. Misschien droog ik mijn huid juist wel teveel uit en is het daar een reactie op + helen de wondjes hiervan minder goed. Nu maar hopen dat ik geen mega pukkelaanval krijg met als gevolg pulksessies..

    Eventueel wil ik een exfoliant aanschaffen zoals de Paula's Choice BHA lotion of gel. Het schijnt dat littekens daar ook sneller door vervagen.. Iemand ervaring mee die mij kan helpen kiezen?

    Ik zal nog een update geven voor lezers met een soortgelijk probleem, wie weet dat iemand er wat aan heeft.

    Reageer
    #12

    Bij droge huid gaat de huid meer talg aanmaken waardoor je sneller puistjes krijgt.

    Misschien alleen op de puistjes aanbrengen? Dan droogt alleen het puistje uit en niet de 'goede huid' om het zo even te zeggen.

    Ik was met helemaal niks. Alleen water. Ik krijg van bijna elk product acne. Misschien kun je ook gewoon alleen met water proberen?

    Reageer
    #13

    Jullie kunnen voor duizenden euro's crèmes, zalfjes, pilletjes en ik weet niet wat allemaal kopen, je zult er niet veel aan hebben, als je niet van die puistjes afblijft. Jullie veroorzaken zelf constant ontstekingen. Gevolg: nog meer puisten en littekens. Als je puistjes open krabt wordt je gezicht er niet beter op. Integendeel.
    Probeer eens appelazijn om de puistjes te deppen 2 x daags. En stop vooral met open krabben.

    Reageer
    #14

    Appelazijn kan je die bij AH en kruidvat krijgen?

    Reageer
    #15

    Appelazijn is bij de meeste supermarkten verkrijgbaar.

    Reageer
Reageer op: Gezicht verpest door puistjes en korstjes open krabben, help?!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief