Ik verpest mijn huid

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 20 jaar en ik heb last van acne. De meeste acne zijn kleine pukkeltjes die zo weer weg zijn, maar die de volgende dag ook weer op een andere plek terugkomen. Ook heb ik elke week wel een grotere puist ergens op mijn gezicht. Af en toe raken deze grotere puisten ontstoken en wordt de huid rood/paars en zwelt op. Ik smeer met een dagcreme waar paardenmelk in verwerkt zit. Dit leek te helpen, maar de acne is nu weer in meerdere mate aanwezig. Ik denk dat het te maken heeft met hormonen.

    Een tweede probleem waar ik echt geen raad mee weet, is dat ik elk puistje, schilfertje, korstje en velletje van mijn gezicht af wil hebben. Ik kan er simpelweg niet van af blijven. Ik denk dat dit echt een probleem is, maar ik weet niet waar ik ermee naartoe moet.
    Mijn huid raakt door de puistjes en vooral door het krabben erg geirriteerd. Het is rood en gevoelig en ik word er niet mooier van. Ik zit er erg mee, en voel me ook vaak door de toestand van mijn gezicht niet gelukkig.

    Waar moet ik zoeken naar hulp voor het krabben?

    Reageer
    #2

    Ik vrees, dat je voor het krabben zelf geen hulp zult vinden. Dat zul je toch zelf moeten doen. Je kunt wel proberen de jeuk en de acne te lijf te gaan.
    Een middel dat heel goed kan werken is appelazijn. Daarmee kun je de acne deppen met een watje. Dat neemt de jeuk en de irritatie weg.

    Reageer
Reageer op: Ik verpest mijn huid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief