Geirriteerd branderig gevoel in het gezicht

 • #1

  Ik heb er al verschillende jaren last van, maar sinds ik fulltime in groot kantoor werk zijn mijn klachten te erg geworden. Man, 29 jaar.

  Klachten: branderig gevoel in en rondom mijn ogen; voorhoofd, onder mijn ogen, lippen en soms ook mijn tong een beetje.

  Klachten zijn op dit moment het heftigste als ik dagelijks in een groot kantoor werk, ik denk dat de geautomatiseerde klimaatregeling hieraan meewerkt. Thuis heb ik er geen last van, maar wanneer ik heb gewerkt, heb ik diezelfde dag thuis nog steeds in een mindere mate last van deze klachten. Mijn ogen raken erdoor vermoeid, en mijn huid voelt extreem gevoelig aan. Op dit momenten kan ik niet tegen parfums of eten waar een scherp randje aanzit.

  Wat heb ik al gedaan:
  Ik ben naar enkele dermatologen geweest, naar oogartsen, ik heb diverse cremes geprobeerd, diverse oogdruppels en gels, maar het probleem blijft bestaan. Ik heb zelf altijd het idee dat mijn huis roder wordt op de plekken waar het irriteert.

  Ik weet op dit moment niet echt meer wat ik nog kan doen, maar ik wil er wel ontzettend graag vanaf komen. De klachten belemmeren mij om optimaal te kunnen functioneren op mijn werk, en na een dag werken raak ik er vreselijk door uitgeput.

  Zijn er mensen die weten wat dit kan zijn, en wat ik er tegen kan doen?

  Reactie
  #2

  Het lijkt erop dat er op je werk ofwel omgevingsstoffen zijn waar je allergisch op reageert of inderdaad de klimaatbeheersing waar je gevoelig op reageert. Is er wel eens een allergietest gedaan? Zijn er collega's die vergelijkbare klachten hebben?

  Reactie
  #3

  Ik heb geen collega's met vergelijkbare klachten, en mijn huisarts heeft wel allergietesten laten uitvoeren. Maar daar is niets uitgekomen.

  Ik heb zelf wel eens gedacht aan Rosacea, maar mijn dermatoloog is nooit overtuigd geweest dat het dat zou zijn.

  Reactie
  #4

  De klachten die je hebt zijn in feite "te mild" voor Rosacea. Ik kan dus de insteek van de dermatoloog wel begrijpen. Maar onmogelijk is het niet.
  Ik zou in ieder geval terug gaan naar de dermatoloog en vragen of hij toch een behandeling wil inzetten voor Rosacea.

  Reactie
  #5

  Tandor heb jij nog een ander idee wat het zou kunnen zijn? 🙂

  Reactie
  #6

  Heb je misschien een foto van plekken van je huid die er anders uitzien? rood of met pukkeltjes

  Reactie
  #7

  Hoi ik heb hetzelfde probleem met branden gevoel in mij gezicht mij mond eikel billen dit problem heb ik meer dan zeven maanden dit probleem ik was bij huisartsen ongeveer 15 keer maar tot nu heb ik geen duidelijke diagnoses ik heb probeert met verschillende smeren met crem tabletten voor schimmel antibiotica tot nu zelfde klachten ik heb foto voor mij mond

  Reactie
Reageer op: Geirriteerd branderig gevoel in het gezicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief