Branderig gevoel rechteroog

 • #1

  Hallo iedereen,

  Sinds december ben ik gestart met het dragen van lezen en ben eind januari gestopt, aangezien mijn rechteroog irriteerde en een pijnlijk gevoel kreeg. Ik ben naar de dokter geweest en heb diverse zalfjes en gel gekregen.

  1e = Vidiscic Carbogel
  2e = Chlooramfenicol
  3e = Duratears

  1e = De 1e keer heb ik een gel gekregen aangezien er een litteken op het hoornvlies zat bij het rechteroog, die is na verloop van tijd verdwenen, maar de klachten bleven echter aanhouden bij mijn rechteroog. Voornamelijke klacht is toch wel het branderige gevoel wat ik constant voel in het rechteroog (nog steeds).

  2e = Nog een keer naar de huisarts geweest en hij dacht dat het misschien wel een virus was en gaf mij daarom oogzalf (Chlooramfenicol) mee, echter hielp dat ook niet.

  3e = Nogmaals geweest bij de dokter en ook dit keer kon hij niks constateren, toch kreeg ik een gel (Duratears) mee, wat misschien kon helpen. Ook dit hielp niet, het branderig gevoel in mijn rechteroog blijft maar aanhouden.

  Toen ben ik uiteindelijk doorverwezen naar de oogarts, echter kon hij ook niks constateren. Hij zei dat het misschien iets met allergie te maken heeft, aangezien ik ook hooikoorts heb. Alleen bij hooikoorts heb ik een duidelijk gevoel van jeuk en niet zo zeer een branderig gevoel wat ik nu wel heb. Het aparte is dat het branderige gevoel alleen maar bij het rechteroog voorkomt...

  Wat kan ik nu verder ondernemen? Want het is echt een heel vervelend gevoel :(.

  Reactie
  #2

  Het advies van de medisch specialist was uit te zoeken of er mogelijk toch sprake is van een allergie.

  Er zijn bij aanvullend onderzoek geen opzienbarende feiten aan het licht gekomen. Geen reden tot zorg dus.

  En optie weer een bril te gaan dragen is er ook nog.

  Reactie
  #3

  Een rood oog aan één zijde is meestal het gevolg van een keratitis of een iritis. Een ontsteking dus.

  Vidiscic Carbogel is tegen droge ogen.

  Chlooramfenicol is een antibioticum; oogdruppels tegen een bacteriële conjunctivitis.

  Duratears is wederom tegen droge ogen.

  Met de juiste behandeling en rust zal dit vanzelf over moeten gaan. Als het toeneemt breidt de infectie zich uit en moet u contact openemen met uw dokter.

  Er is momenteel mogelijk een ander antibioticum geïndiceerd.

  Reactie
  #4

  Bedankt voor de reacties.

  Momenteel ben ik weer begonnen met het dragen van een bril en neem ik meer rust. Binnenkort ga ik bij de huisarts een allergie-test doen.

  @Esther

  Ik heb niet een rood oog bij één oog, wel een constant branderig gevoel bij het rechteroog.
  Wel heb ik af en toe dat mijn beide ogen erg rood zijn. Alleen het gekke is dat ik van het linkeroog geen klachten heb van branderigheid, maar wel van het rechteroog, wat ik eerder al aangaf.

  Ik zal het nog een tijdje aanzien, hopelijk met voldoende rust gaat het over.

  Reactie
  #5

  Vermoeidheid is een veelvoorkomende oorzaak van droge ogen, dat wordt door velen onderschat. Zeker bij beeldschermwerkers en mensen die binnen zitten met een matige luchtvochtigehdi (airco) is dit niet bevorderlijk voor het traanvocht.

  Inderdaad is afwachten een goede optie. Indien de klachten onverhoopt toenemen of er een directe indicatie is voor verder onderzoek, kunt u opnieuw een beroep doen op uw huisarts of anderszins.

  Is het mogelijk dat door een verschil in traanfunctie tussen beide ogen de symptomen in één oog heviger zijn dan in het andere?

  Reactie
  #6

  Hooikoorts:

  www.dokter.nl/index.php/Allergie/42195-Hooikoorts.html

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Nu heb ik een periode gehad waar het branderig gevoel aan het rechteroog soms enkele dagen vrijwel weg was, waardoor ik weer contactlenzen kon dragen.

  Alleen nu ervaar ik weer een heviger branderig gevoel aan het rechteroog. Het is ook erg gevoelig. Als ik bijvoorbeeld met m'n vinger een beetje op mijn ooglid druk, doet het al pijn. Als ik s'ochtends op sta, voelt het redelijk goed.. maar als de dag zich vordert dan begin ik het echt te voelen. Het lijkt wel of er een schrammetje op m'n hoornvlies zit.

  Moet ik me zorgen maken en een bezoekje aan de huisarts brengen? Ik heb de klachten nu al 5 maanden...

  Ik hoop dat iemand een reactie kan geven!

  Reactie
  #8

  Keratoconjunctivitis sicca (droge ogen) is een oogaandoening veroorzaakt door een verminderde traanproductie of onjuiste samenstelling van de traancomponenten.

  Typische klachten zijn droogheid, een brandend gevoel en het gevoel dat er zand in de ogen zit, wat toeneemt gedurende de dag. De symptomen worden ook wel omschreven als een jeukerig gevoel, het gevoel alsof het oog is geschaafd, en stekende of vermoeide ogen. Andere symptomen zijn pijn, roodheid, een trekkend gevoel, en druk achter het oog. Het kan voelen alsof er iets in het oog zit. De droogheid zorgt voor een oncomfortabel gevoel en overgevoeligheid voor fel licht. Normaal gesproken zijn beide ogen aangedaan met deze aandoening.

  Het komt voor dat de ogen een plakkerige afscheiding geven. Alhoewel het misschien tegenstrijdig lijkt, kunnen droge ogen ook tranende ogen veroorzaken. Dit kan veroorzaakt worden door de irritatie die optreedt. Deze reflextranen zorgen niet per se voor comfortabeler ogen. Het is waterig traanvocht dat wordt geproduceerd in reactie op beschadiging, irritatie of emotie. Het vocht van reflextranene heeft niet de bevochtigende eigenschappen die droge ogen voorkomen.

  Omdat knipperen een traanfilm over de ogen legt, nemen de klachten toe bij activiteiten waarbij de knipperfrequentie afneemt. Onder deze activiteiten vallen onder andere langdurig lezen, computergebruik, autorijden en televisie kijken. Symptomen nemen toe bij winderige, stoffige of rokerige omgevingen, in droge omgevingen, bij hoge hoogten, op dagen met een lage luchtvochtigheid, en op plekken waar gebruikgemaakt wordt van airconditioning, ventilatoren, verwarming of haardrogers. De symptomen worden beperkt bij koel, regenachtig, of mistig weer en in vochtige omstandigheden, zoals bij het douchen.

  De meeste mensen met droge ogen ervaren een beperkte irritatie en hebben geen last van langetermijneffecten.

  Echter, indien de conditie onbehandeld blijft of verergert, dan kunnen complicaties optreden die oogbeschadiging kunnen veroorzaken, wat resulteert in verminderd zicht of (in uitzonderingsgevallen) tot het verlies van het zicht.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo Joris,

  Ik realiseer mij dat dit topic dateert van een tijd geleden, maar mijn klachten komen erg overeen met die van jou (branderig oog en trok recent voor twee weken weg, waarna het heviger terugkeerde).

  Kun je aangeven of je een oplossing hebt gevonden voor dit probleem?

  Bij voorbaat dank!!

  Joeri

  Reactie
Reageer op: Branderig gevoel rechteroog
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief