Bruin vlekje onder voet

 • #1

  Ik ben een 18 jarig meisje. ik heb een super klein bruin vlekje onder mijn voet. Qua doorsnede is hij misschien 1mm. Het vlekje heeft als hef ware een zwarte pit.  Ik vroeg mij af wat dit kan zijn.

  Het kan zijn dat ik daar ooit eelt gehad heb, maar ik kan mij dat niet goed herinneren. Mijn ouders zeggen dat het niks voorstelt. Ik heb al wat gegoogelt en kom dingen als ‘likdoorn’ ‘voetwratje’  tegen.    Maar ook hele enge dingen zoals ‘melanoom’ Wie kan mij geruststellen?

   

  Bedankt!

  Reactie
  #2

  Het kan een moedervlekje zijn

  Reactie
  #3

  @John Is er reden om mij zorgen te maken om dit moedervlekje?

  Aangezien hij een zwart puntje heeft. Ik lees op internet allerlei enge verhalen over melanomen onder voeten en raak hierdoor een beetje in paniek.

  Reactie
  #4

  Ik zou me daar echt geen zorgen over maken

  Reactie
  #5

  Bedankt voor de geruststelling.  Ik ben soms een behoorlijk hypochonder dus van elk vlekje, plekje dat verdacht lijkt raak ik in paniek 🙈

  Reactie
  #6

  Hoi,

  Een vlekje is niet zomaar een melanoom. Deze ook niet. Dus geen paniek.

  Ik heb wel van mijn dermatoloog geleerd dat je dit soort plekjes met een zwarte kern gewoon af en toe wel even het beste kunt checken, wanneer het verandert dus bv donkerder of groter wordt, raad ik je aan om ermee naar de huisarts te gaan. Dan is er nog geen reden voor paniek..Maar soms wordt een plekje even uit voorzorg verwijderd.

  Groetjes Thea

  Reactie
Reageer op: Bruin vlekje onder voet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief