Morfea

 • #1

  Hallo, Ik ben 67 jaar en heb sinds vorig jaar last van morfea.  De plekken zitten vooral op mijn romp. En ook vooral aan de linker kant. Er is op dit moment een explosie gaande. Het breidt zich verder uit op mijn bovenbenen en armen. Erg veel plekken.  Ik heb er erg veel jeuk aan, die ik dan een beetje kan verhelpen met koelzalf. en ook cortisonenzalf. Maar het is voor mij wel schrikbarend dat de plekken zich zo super snel uitbereiden. Hebben jullie ervaring met lichttherapie en ook het verblijven in de zon. Of althans het buiten zijn.

  Bedankt alvast Meertje

  Reageer
  #2

  ik heb hier ook last van.. jaren niets meer gehad en nu ineens heel veel.. ze jeuken soms en soms heb ik steken op die plekken.. heeft u dat ook?

  Reageer
  #3

  Ik heb ook Morfea en als het actief is heb ik steken in die plekken.

  Ik gebruik methotrexaat en daarmee houd ik het onder controle. Ik ben een jaar met MTX gestopt, maar toen werd de Morfea weer actief en kreeg ik nieuwe plekjes. Door de MTX blijft het stabiel.

  Reageer
  #4

  Heeft iemand foto’s van morfea op zijn of haar lichaam?
  Zodat ik het kan vergelijken met de plekken op mijn onderbenen.

  Reageer
  #6

  Mijn dochter (30) is een jaar of zeven geleden gediagnosticeerd met Morphea. Zij had met name grote plekken op haar benen en armen. Uiteraard ook zalf gebruikt en dat hielp wel, maar nu heeft zij wat betreft voeding haar leven min of meer omgegooid en sinds een paar weken zijn alle Morpheaplekken verdwenen. Zij eet onder andere geen koolhydraten en geraffineerde suikers meer. Haar doel was om wat af te vallen en gezondere keuzes te maken. Bijkomend pluspunt is dus dat bij toeval ook alle Morphea verdwenen is.
  Wie weet kan het anderen ook helpen!

  Reageer
  #7

  Hallo allemaal! Ik heb sinds december (2021) een verharding op mijn buik. Die verharding bleef groeien en na verschillende onderzoeken en verkeerde diagnoses zijn er dan achter gekomen dat ik morfea heb. Ik heb verschillende personen gecontacteerd en groepen opgezocht. Maar omdat er al verschillende diagnoses gemaakt zijn wil ik nu ook weten als ze met alleen een biopsie, CT scan en bloedonderzoeken kunnen bepalen als het effectief gaat om morfea. Sommige personen hebben mij uitgelegd dat er ook een onderzoek moet gedaan worden op mijn nagelriemen om het 100% zeker te kunnen weten maar de artsen zijn er zeker van dat het gaat om morfea. Kan iemand mij hier toevallig meer uitleg over geven? Zijn er ook vrouwen met morfea die nog kinderen hebben gekregen? Ik heb al een zoon van 3,5 maar ik heb nog een kinderwens voor een 2de. Ook iemand die mij kan uitleggen wat morfea doet met het lichaam? De mobiliteit, de huid,... Alvast bedankt! 🙂

  Reageer
  #8

  Hi,

  Dit is interessant om te lezen. Is het echt helemaal weggegaan? En voor hoe lang was dit dieet? Was het echt morfea ook dus verdikking van de huid? Dank voor de info!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Morfea
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief