Extreem vet haar

 • #1

  Hoi allemaal,

  Sinds een tijdje heb ik extreem vet en ‘hard’ haar. Ik weer niet of het hiermee verband heeft, maar in augustus ontdekte ik opeens een kale plek op achterhoofd. (Grootte van een rijksdaalder ongeveer) Ik ben hiermee naar huisarts geweest en die vertelde me dat het pleksgewijze kaalheid is, die te maken kan hebben met stress. Ik heb laatste jaar wel veel stress gehad, dus speelt misschien mee, maar je kan er in ieder geval weinig aan doen. Nu is het probleem dat ik sinds oktober heel erg last heb van vet haar en onderhand hard plakken op sommige plekken. Ik was het elke dag met shampoo en probeer het wat gladder te maken met conditioner, maar het lijkt amper te helpen. Ik ben nu ook al bij dermatoloog geweest en die vertelde dat die plek geen verband kon hebben met vetheid van haar. Ze heeft wel bepaalde lotion en shampoo meegegeven voor huidschilfers en om het rustiger te maken. Ze zag ook weer wat donshaar. Ik vroeg haar ook nog of het iets van een schimmel kon zijn, had daar ook wat dingen over gelezen, maar dat was het absoluut ook niet.

  Die plek heeft tijd en rust nodig, maar dat het haar zo vet en stug is vind ik verschrikkelijk. Het is zo erg dat je er niet goed door heen kunt kammen. Ondertussen ben ik ook al ruim drie maanden niet naar de kapper geweest en is mijn haar nu echt lang en oogt het best onverzorgd. Het valt ook niet goed in model te brengen, omdat het niet doorkambaar is en daardoor kan de kapper her nu ook niet goed knippen.

  Wie o wie heeft tips? Ik ben ten einde raad.

  Ik gebruik trouwens geen stylingsproducten. Toen ik de plek net ontdekte en mijn haar nof wat korter was, gebruikte ik wel eens wat lak om te zorgen dat de plek goed bedekt bleef maar nu ook al tijd niet meer, omdat het haat toch zo lang is.

  Reactie
Reageer op: Extreem vet haar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief