Dht Jonge leeftijd

 • #1

  Beste mr/mvr,

  Ik ben (bijna) 19 jaar , en heb gemerkt dat mijn haarlijn/haarstructuur al enige tijd zwakker aan het worden is. Nu is dit iets wat in de familie zit, dus ik ben niet verrast. Echter heb ik nu besloten om dagelijks wat saw palmetto en pompoenzaadolie supplementen te gebruiken , om dht te verminderen en te proberen mijn haaruitval tegen te gaan.

  Nu heb ik recent iets gelezen over dat dht ook verantwoordelijk is voor een paar cruciale mannelijke ontwikkelingen (geslachtsdelen & lichaamshaar).

  Is het slim om op deze (redelijke) jonge leeftijd al dht blokkende supplementen te gebruiken? ik ben namelijk bang dat ik dan iets in mijn ontwikkeling blokeer.

  Vriendelijke groet,
  J

  Reageer
  #2

  Gezien je leeftijd denk ik dat het verstandig is om dergelijke middelen niet te gebruiken. Je hormoonstelsel is nog niet helemaal uitontwikkeld.
  Het is op zich normaal, dat je haargrens iets terugtrekt op het einde van de puberteit. Daarnaast is het zo, dat wanneer het genetisch is bepaald, je daar verder niets aan kunt doen.

  Reageer
  #3

  Je kan het misschien enigszins beïnvloeden door de hormoonhuishouding in balans te brengen maar dat hangt niet af van één middel. Ook stoffen als zink en vitamine B zijn belangrijk voor de hormoonhuishouding en het haar.

  Reageer
Reageer op: Dht Jonge leeftijd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief