Haarverlies door stress

  • #1

    Ik had de laatste maanden van 2015 last van constante stress. Vanaf februari dit jaar heeft dit ervoor gezorgd dat mijn haarlijn is gaan terugtrekken. Ook hierover heb ik me daarna licht zorgen gemaakt, gedurende dit jaar is mijn haarlijn erg snel verslechterd. Kan het echt zo zijn dat je haarlijn door stress zo snel terugloopt? En zou ik (behalve stress voorkomen) er iets aan doen om mijn haarlijn weer te krijgen zoals het was?

    Reageer
    #2

    Het is nog maar de vraag of het van de stress komt. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de dermatoloog

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de tip. Ik ben een tijdje geleden al bij de huisarts geweest en hij zij dat dit hoort bij de pubertijd. Ik denk echter dat het tempo waarin mijn haarlijn terugloopt niet normaal is, deze was voor de stress periode nog volkomen normaal. Andere van mijn leeftijd hebben hier nog geen last van. Ik denk ook niet dat ik er een erfelijke aanleg voor heb aangezien mijn vader en opa voor hun leeftijd nog nog veel haar hebben.

    Reageer
    #4

    Ik vind de puberteit wat kort door de bocht. Ja de haarlijn trekt wat terug, maar jij geeft aan dat het toch meer is dan "wat" .

    Reageer
    #5

    Hoezo is het volgens jou nog maar de vraag of stress de oorzaak is? Overal op internet vind ik dat stress zorgt voor de aanmaak van cortisol en slechte doorbloeding van de haarfolikel, wat beide de oorzaak is voor een kortere levensduur van een haar. Ik las ergens dat de 'levenscyclus' van een haar 4 jaar is maar door stress terug kan worden gebracht naar 4 maanden. Zou het kunnen zijn dat ik nu dezelfde haarlijn heb als ik zonder stress pas over 4 of 8 jaar zou hebben?

    Reageer
    #6

    Omdat jij zelf aangeeft:
    Ik denk echter dat het tempo waarin mijn haarlijn terugloopt niet normaal is

    Hoe je haargrens over 8 jaar zou zijn zonder stress? Ik kan er geen antwoord op geven...

    Reageer
    #7

    Als je last hebt van stress is het belangrijk om daar wat aan te doen. Stress op zich is niet slecht maar in onze maatschappij raken we het vaak slecht kwijt. Lichaamsbeweging is in elk geval goed om je spanningen kwijt te raken. Ook voedingsstoffen als vitamine B helpen om minder stressgevoelig te worden en is tevens goed voor je hormonen en voor je haar. Belangrijk dus om goed voor jezelf te zorgen, dan kan dat schelen in je haargroei.

    Reageer
Reageer op: Haarverlies door stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief