meningitus

  • #1

    Hallo allemaal,

    Even een vraagje. Ik heb al een week lang koorts en flinke hoofdpijn die niet weg wil met wat voor asprine ook. Nu kwam ik er gister achter dat ik twee flinke bulten achter in me nek heb (op de plek alsof je door iemand met een hand flink in je nek geknepen wordt) Me nek voelt ook wat stijvig aan en het doet zeer als ik mijn kin op me borst moet leggen, me hoofd achterover gooi of naar de zijkanten buig.

    Ik ben bij me arts geweest en die verwacht niet dat het het meningitus is maar een bateriele infectie en schrijft me antibiotica voor en moet morgen bloedprikken. Maar vindt dit toch een beetje eng, als ik heel eerlijk ben. Zover ik weet kan meningitus gevaarlijk zijn en sta niet zo te wachten, dat het wel zo is en ik te laat ben dadelijk. Second opnion heb ik geprobeerd maar die arts wou me dat niet geven. Wat kan ik nu nog doen?? En klopt het dat het meningitus kan zijn?? Of maak ik mezelf banger of niets??

    Reageer
    #2

    Ik verwacht niet dat je meningitis hebt. Hoe kom je op Meningitis? Komt niet vaak voor zover ik weet.Heb je ook opeens allerlei rode puntjes die je niet met een glas kunt wegdrukken, is zover ik weet namelijk ook een symptoom) Je kunt door fikse griep ook pijnlijke nek krijgen hoor. Bulten in je Nek, wat is de locatie van de bulten? Is het de locatie in je hals onder je kaaklijn, achten je oor of echt helemaal achterop bij je nekwervels? Bij fikse Griep of iets kunnen je lymfe erg dik worden (wat betekend dat je lichaam juist de bacteriële infectie of Virale infectie aan het opruimen is. Al met al denk ik dat je arts er goed aan gedaan heeft om je antibiotica te geven (heeft de arts een paar druppels bloed getest of het een virus of bacteriële infectie is?) en erbij een verder bloed onderzoek doet voor de zekerheid. Hou er wel rekening mee als je geen bacteriële infectie maar virus infectie hebt, heeft de antibiotica geen effect, gezien je lichaam een virus alleen zelf kan overwinnen en antibiotica alleen bij een bacteriële infectie werkt.

    Reageer
    #3

    Hoi Kep

    Een kennis attendeerde me daarop, die wordt zelf opgeleid tot verpleegkundige. Ze dacht zelf aan een virale meningitus. De bulten blijken hele erg opgezette klieren te zijn achter in me nek (op de plek als je me met je hand achter in me nek zou vastpakken) Wist niet dat daar ook klieren zaten. Als ik op internet struin zie ik idd wel als symptomen staan: koorts, hoofdpijn en lichte stijve nek en dat heb ik dus alle drie.(koorts en hoofdpijn al langer) Hoewel me nek wel steeds pijnlijker wordt. Voel me verder redelijk...ja wat hangerig omdat ik gek van de koppijn wordt. Ieder haartje op me hoofd doet pijn als ik het aanraak. En rood gezicht van de koorts. Pfff....ben het zo zat. Wel aan de antibiotica begonnen, maar daar wordt ik misselijk van. Morgen bloed laten prikken, hopelijk komt daar iets uit en weet ik zeker wat het is.

    Reageer
    #4

    Ah vandaar. Denk zelf niet dat je meningitus hebt. Natuurlijk zou het kunnen, maar komt niet heel vaak voor hoor. Logischer is gewoon dat je een infectie hebt, waarbij je last krijgt van je nek(stijf etc). Meningitus uit zich vaak ook met uitslag, ik heb toen ik kinder EHBO deed, geleerd dat vooral bloedpuntjes op de huid die niet weg te drukken zijn met een glas en kin niet naar borst kunnen buigen.(alleen met heeel veel pijn, vaak kunnen mensen het helemaal niet door de pijn)

    Goed dat je de bloedtest doet, heeft de huisarts aangegeven waar naar gezocht gaat worden? Tbv. je antibiotica, als het een bacteriele infectie is zul je snel merken dat het beter zal gaan. Heeft de huisarts gekeken of het ook echt een bacteriele of virale infectie is? Dit omdat ik weet dat vele huisartsen posten tegenwoordig speciale apparatuur hebben waarbij ze doormiddels van een paar bloed druppels kunnen zien of het een bacteriele of virale ontsteking is. Ze zien niet echt iets meer dan dat hoor, maar op basis daarvan kunnen ze wel bepalen of je antibiotica kan krijgen of niet.

    Reageer
    #5

    Hoi Kep,

    Ik wordt geprikt op bezinking, kreatinine 17 en glucose. Het enigste bloedtestje wat ze heeft gedaan is testen op suikerziekte en die was te hoog, maar das ook niet zo gek als je niet nuchter ben. Ik vondt het een beetje raar van haar dat ze me vertelde dat het waarschijnlijk een bacteriele infectie is terwijl als ik later terug belde omdat ik was ingelicht over eventuele meningitus dat ze zei dat ze dat niet zo direct wou zeggen omdat mensen vaak in paniek raken. Ik heb liever dat een mens en vooral dokter er eerlijk over is.
    Wat betreft de antibiotica. Die heb ik ingenomen en vrijwel 10 min later werd ik kostmisselijk. Uiteindelijk kwam me hele maaginhoud er meteen ook uitzetten en blijf maar misselijk. En eetlust is ook meteen weg. Ik weet niet zo goed of ik een tweede of derde nog naar binnen krijg, want heb de hele tijd het gevoel dat er zo weer een lading uitkomt. Weet wel dat dit bijwerkingen zijn, en vorige keer toen ik antibiotica had moest ik ook gewoon doorgaan van de assistent. Sta er niet zo op te wachten om er ook nog eens de hele dag misselijk te zijn en alles wat ik eet weer net zo hard er weer op de verkeerde manier uit te komen.

    Reageer
Reageer op: meningitus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief