Hevige hoofdpijn, duizelig en vermoeidheid.

 • #1

  Hallo,

  Sinds donderdag begon mijn hart snel te kloppen wat later gepaard ging met hoofdpijn. Mijn hoofd voelt erg zwaar aan en ik heb moeite om op evenwicht te blijven. Ik kreeg van de huisartspost metoprolol wat het alleen maar erger maakte. Gisteren was de pijn heviger dan eerst. Ik was erg duizelig en moest hyperventileren. Ik was weer naar de huisartsenpost geweest en mijn suiker en bloeddruk waren beiden normaal. De dokter zei dat het aan mijn schildklier kan liggen maar kon geen verdere verklaring geven. Vandaag bij mijn eigen huisarts werd ik doorverwezen om bloed te laten prikken. Ik vroeg of het eventueel een hersentumor kon zijn, maar de dokter zei dat daar geen sprake van was. Ik maak me wel zorgen, omdat de pijn niet stilt en vooral aan de rechterkant van mijn hoofd heb ik veel pijn. Ik voel me duizelig en ik heb moeite om op evenwicht te blijven. Bij mijn vader begon het ook zo en uiteindelijk kwamen ze er achter dat hij een hersentumor had. Moet ik mij zorgen maken en een MRI scan laten maken? En voor de pijn neem ik geen medicijnen, is het verstandig om paracetamol te nemen? Ik probeer me te laten afleiden, maar wanneer ik er weer aan denk raak ik gespannen en moet ik hyperventileren. Ik ben 23 jaar.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je sinds donderdag aan het hyperventileren bent. Waarschijnlijk al wat langer..dat zou je klachten namelijk ook kunnen verklaren. Een hersentumor is echt niet voor de hand liggend. Ik snap je angst natuurlijk wel..
  Het kan in ieder geval geen kwaad om paracetamol te gebruiken. Ik zie geen reden om dat niet te doen.

  Lees eens de columns over angst:
  http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

  er staan ook goede oefeningen in die je zou kunnen gebruiken

  Reageer
  #3

  Hallo,

  Dank voor uw antwoord. Sinds maandag ben ik gaan hyperventileren. Is er een verklaring voor de hoofdpijn, duizeligheid en moeite om op evenwicht te blijven?

  Reageer
  #4

  Ja hoor. Dat zijn typisch klachten bij hyperventilatie.

  Kijk hier maar eens welke symptomen er kunnen optreden door hyperventilatie
  http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

  Reageer
  #5

  Hyperventileren begon nadat ik in paniek raakte, doordat de hoofdpijn niet over ging.

  Ik voel enorme druk op mijn hoofd, vooral aan de rechterkant. Bij het bewegen/lopen komt het het meest voor. Het lijkt wel of mijn hoofd gaat exploderen.

  Reageer
  #6

  Ik denk dat je donderdag toch al een hyperventilatie aanval hebt gehad waardoor de angst en de hoofdpijn zijn ontstaan.

  Reageer
Reageer op: Hevige hoofdpijn, duizelig en vermoeidheid.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief