Klieren in nek ‘ kraken’

  • #1

    Ik met een probleem dat volgens mijn kinesist als niets speciaal wordt bezien maar wil dit toch even meedelen.
    Ik kan de klieren in mijn nek ' kraken ' ( zo lijkt het toch). Ik doe dit vaak onbewust maar is nu een tik geworden, soms krijg ik een pijnlijke schok in mijn nek als ik dit doe en zou niet weten waar dit vandaan zou kunnen komen.

    Reageer
    #2

    Op de allereerste plaats moet je die dingen niet "kraken". daardoor raken ze geïrriteerd en kunnen gaan ontsteken. Daarnaast zitter nog een paar zenuwen in je nek en hals. Door dat "kraken" kan zo'n zenuw iets in de verdrukking raken. Dat kan de steken veroorzaken. Een spier die je daarmee overstrekt is ook nog een optie.

    Reageer
    #3

    Zou dit volgens u nog verdere gevolgen kunnen hebben ?
    Ik heb al sinds mijn 11 jaar last van constante nek en rugklachten en kan ook niet anders door de dag dan deze te krakken want anders ontstaan het gevoel alsof ze vastzitten en pijndoen. ( ben ondertussen 16)

    Reageer
    #4

    Dat kan zeker gevolgen hebben.

    [quote]Ik heb al sinds mijn 11 jaar last van constante nek en rugklachten en kan ook niet anders door de dag dan deze te krakken want anders ontstaan het gevoel alsof ze vastzitten en pijndoen. [/quote] dat kraken is totaal nergens goed voor. Het is zelfs zo dat je nu, daardoor klachten zelf in stand houd. Ik zou je dringend adviseren om daarmee te stoppen.

    Reageer
    #5

    Een familielid raad me al een tijd aan om platen te laten nemen van mijn rug en nek , zou u dit aanraden?

    Reageer
    #6

    Dat zou op zich geen slecht idee zijn. Overleg het met je huisarts

    Reageer
Reageer op: Klieren in nek ‘ kraken’


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief