raar gevoel in hoofd met zere nek

  • #1

    hallo allemaal

    ik heb nu sinds een dag of 3 een drukkend gevoel in mijn hoofd, het hoofd voelt erg zwaar op de nek en ook de nek voelt overbelast. Echter maak ik me er zoregn om omdat ik ook duizelig ben op momenten en dan ook een vage blik oin mn ogen heb. eten en alles doe ik nog wel.

    echter de dokter zei dat het komt door een kou, nu weet ik dat mijn dokter niet echt heel diep spit bij mij dooor moijn in het verleden probleem stress.

    heb geen hyperventilatie ben niet angstig niet zweterig geen hartkloppingen niets dit heb ik allemaal al eens eerder gehad maar staat nu los van het probleem wat ik nu voel

    zijn er nog meer mensen die zich zo voelen:?

    soms voelt het erg verstroioit en in de ar alsof ik gek aant worden ben.
    vind dit erg eng omdat mijn schoonmoder onlangs overlden is aan een hersen tumor, en ben hier erg paniekerig voor geworden

    help?

    Reageer
    #2

    Hallo,

    het is handig om een keer langs de huisarts te gaan en eens te
    overleggen of je een keer een CT scan kan maken van het
    hoofd.
    Het is ook mogelijk dat je jezelf opwind of spanning hebt, en die
    doortrekt naar het hoofd, waardoor dit pijnklachten kan geven.
    Probeer eens een warme kruik in de nek te leggen en kijken of
    die spieren wat tot rust komen.
    Over de duizeligheid. Eet eens een suikerklontje als je duizelig
    bent en kijk eens of de duizeligheid dan verdwijnt.
    Noteer ook even de momenten wanneer en hoelang je duizelig
    bent. Dit voor als je naar de huisarts gaat.

    succes!

    Reageer
    #3

    Bedankt,

    Echter ben ik bang dat de dokter me weer afwijst en mij niet serieus neemt. Kan ik zelf vragen om zo een scan voor mijn eigen zekerheid?

    ik heb 3 kids thuis en op de mannier hoe ik nu kwa gezonheid functioneer ben ik niet meer geheel inzetbaar, ben erg moe terwijl ik voldoende slaap.

    ben afgelopen donderdag op spreekuur geweest toen deze klacht begon, de arts voelde aan mn keel (klieren daar en zei alleen maar ja je hebt een kou"

    word hier zo onzeker van..

    mid

    Reageer
    #4

    Hallo,

    ja. Als u nader onderzoek wilt (second opinion), kun u de huisarts om een
    doorverwijzing vragen. Doet de huisarts dit niet, dan is het verstandig om
    gewoon direct een afspraak te maken met een specialist in het ziekenhuis.
    Probeer eerst nog maar een keer naar de huisarts te gaan. Als deze je niet
    wilt doorsturen kan het zijn dat het niet ernstig is, maar het kan ook een
    fout van de huisarts zijn.

    Succes

    Reageer
    #5

    Het is nu 2017 het is al 9 jaar geleden dat u deze vraag heeft gesteld, ik heb ook last van mijn kop a matsko. Ik ben leren voor de pww elke dag tot 1 uur a matsko weinig slaap. Omdat ik strijder bent en mijn mentor die mij heletijd onderdruk stelt. Nu zit ik achter de pc met een kop die zwaarder is dan mijn hele lichaam exclusief mijn hoofd. En met tegenzin aan het leren bent. Maar wel nodig is om over te kunnen gaan naar de 3e klas. Dat had helemaal niks met uw vraag te maken. Dus jhaa, volgens mij lees niemand dit toch want ik reageer pas 9 jaar later. =) Je kan me wel volgen op Insta @Oscqrc!

     

    Dankje voor het lezen van mijn leven

    Reageer
    #6

    Indeed 9 jaar later. Zelden zie ik hier iemand die nog verteld wat het was...achteraf.

    Ik zit met dezelfde klachten. Huisartsen komen vaak met verhalen aan dat nekpijn en duizeligheid/surreeël gevoel in het hoofd een verkoudheid was, een virus dat op het evenwichtsorgaan is gaan zitten en dat spanningen/stress in de nek zijn gaan zitten of hyperventileren weleens de oorzaak zou kunnen zijn. Allemaal van die koffiedik verhalen.

    Bij mij is er een ct scan gemaakt en daarop is niks te zien. Ik moest het maar eens aankijken of het zou slijten. Nu een half jaar verder is er niks verbeterd en wilde de huisarts me nog maar eens naar een manueel therapeut sturen... ik heb hem met klem een verwijzing gevraagd naar een neuroloog. Dat gaat gebeuren, we gaan het zien. Zodra ik meer weet kom ik er op terug,

    Bijlagen:
    Reageer
    #7

    Duizeligheid en nekpijn kunnen met diverse oorzaken te maken hebben. Zou misschien kunnen zijn dat er iets knel zit of scheef zit. Verder de invloed  van voeding en tekorten aan bepaalde stoffen. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel kan geven, wat weer allerlei klachten kan geven. Ook kunnen er tekorten aan allerlei stoffen spelen. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft weinig. Denk aan stoffen als magnesium, zink, molybdeen, vitamine B C en D en omega 3. Verder kunnen nog invloeden spelen als electrosmog. Metaalvrij slapen is ook beter voor je lichaam. Voldoende lichaamsbeweging en ontspanning zijn natuurlijk ook belangrijk.

    Reageer
    #8

    Op 13 oktober 2017 heb ik hier wat gepost en ik zou er op terug komen. Bij deze!

    Op 11 april voelde ik een knak in mijn hoofd. Zeker anderhalf uur bezig geweest mezelf weer te herpakken. Op 26 april met de ambulance naar het ziekenhuis geweest en o.a. een ct scan gehad. Daarop was volgens de neuroloog niks te zien. Daarna ben ik met van alles afgescheept. Hoofdpijn bleef ook de duizeligheid en vooral de nekpijn. Ik bleef volhouden dat het niet te harden was en ik al die tijd al dacht dat ik een herseninfarct had gehad. Half jaar een lopend lijk geweest.

    Uiteindelijk de huisarts onder druk gezet en met hangen en wringen een mri gekregen. En daaruit bleek een herseninfact! Nu aan de bloedverdunners en allerlei onderzoeken.

    Op een ct scan konden ze het niet zien zeggen ze achteraf. Maakt niet uit, als je denkt dat het leven zo niet te harden is moet je het dus absoluut niet pikken. Het is jouw leed en je moet net zo lang doorzeuren totdat ze wat voor je gaan doen. De aanhouder wint. Nu is het een herseninfarct gebleken, geen pretje maar je weet het. Nu is de duizeligheid maar iets minder maar iedereen weet nu wel dat je (en de mensen om je heen) geen aanstelleritis hebt. Medicijnen en een goede fysio moeten de duizeligheid terugdringen. ?

    Luister naar je lichaam en vecht voor je recht dat mensen/artsen naar je luisteren. Ik weet dat het moeite kost maar die moeite moet het je waard zijn. En, ik weet dat dat enorm veel energie/ellende kost.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo

    Ik heb ook zo zelfde ..zeer in men nek..en zon raar gevoel in  men hoofd..precies nimeer helder kunnen nadenken..en rap uitgeput..ik ben 35 ..werk 30u per week en 2 dagen school en dan 13 honden onderhouden..mischien veel stress maar toch maak ik me zorgen..heb bloed laten nemen .daar had ik vitamine d tekort en foliumzuur. Zou dit ook de oorzaak kunnen zijn van da raar gevoel  in men hoofd..nekpijn is om zot teworden

    Reageer
Reageer op: raar gevoel in hoofd met zere nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief