Duizelig, balansproblemen en misselijk

 • #1

  Hallo,

  Twee weken geleden had ik in de avond hoofdpijn( heb ik wel vaker)twee pcm ingenomen en dacht ik ga even op bed liggen. Was in slaap gevallen op m'n re-zij. Ik werd wakker en ik zag alles van rechts naar links gaan, mijn ogen gingen ook mee. Ik werd misselijk en moest overgeven, had geen evenwicht meer, kon alleen maar liggen en m'n ogen dichtdoen. Dochter heeft ha-post gebeld. Waarschijnlijk losgekomen oorkristallen, moest de aanval voor nu doorstaan. Als kon moest ik m'n nek gedurende de avond nacht bewegen, deed ik werd ik misselijk overgeven. Om 2 uur in de nacht draaide alles nog, kon met moeite naar toilet. Heb paar uur in bed gelegen, in de ochtend was de draaiduizeligheid weg en kon ik weer lopen. Was nog wel wankel en wat duizelig. Sindsdien nu twee weken lang ben ik voortdurend soort van duizelig, wordt soms ook misselijk van. Gaat in vlagen, soms voel ik me beter. Soms weer wat slechter, ook wel wisselende bloeddruk. Naar eigen huisarts gegaan die zei dat het bppd was, ontstoken evenwichtsorgaan omdat ik daarvoor al niet zo lekker was, verkouden hoesten. Het moet binnen een maand wel weg zijn. Gisteravond heb ik gewandeld en ik was een paar uurtjes niet duizelig en kon lopen zonder dronken gevoel evenwichtsproblemen! Voelde me zo fijn. Maar nu word ik weer duizelig wakker en misselijk ( duizelig zit in m'n hoofd, beetje draaierig gevoel, licht in m'n hoofd, oorsuizen) de wereld draait niet, ik voel het in m'n hoofd. Herkent iemand deze klachten? Hoop dat dit overgaat want krijg er ook angstklachten van en word ik weer meer duizelig en zo gaat de cirkel rond. Wandelen helpt goed, voel me dan meer ontspannen. Maar dat continu soort van duizelig zijn en wankel zijn, word daar wel moedeloos van. Nog niet naar kno arts geweest, ben ik een beetje bang voor, vroeger als kind veel gelopen, geen leuke periode.

  Ik hoor graag jullie reacties en tips en adviezen!

  Bedankt!

  Groet, Linda

  Reageer
  #2

  Ik ben trouwens 41, nooit deze klachten gehad, Maar heb paar weken terug ook de plafonds lopen verven, dus steeds uren omhooggekeken en was al niet zo heel lekker, kan dit combinatie zijn van langdurig omhoogkijken ( losraken kristallen) en niet lekker zijn dat evenwichtsorgaan geprikkeld is en hoe lang duren deze klachten? Huisarts zei dat kan echt wel paar weken duren, een maand maar dan moet het wel minder zijn over zijn.

  Nog even ter aanvulling!

  Reageer
  #3

  Je huisarts heeft al gezegd dat het wel een paar weken kan duren,waarom.vraag dan op een forum, waar helemaal geen artsen zijn, nog een hoe lang het duren kan?
  Is het na een maand niet over, ga dan terug naar de huisarts en bespreek daar wat dan de volgende stap is qua onderzoek.
  (En dubbele topics hier zien ook niet handig, met aanvullingen kun je beter onder je topic reageren)

  Reageer
  #4

  Ik zit hier omdat ik klachten heb, die nogal vervelend zijn en ja de huisarts heeft dat aangegeven idd, maar ik vraag het ook aan mensen die iets soortgelijks meemaken en of die tips en adviezen hebben, hoe zij ermee omgaan, hoe lang dat bij hun duurde.

  Ik vind je reactie onaardig en niet begripvol. Een beetje inlevingsvermogen zou ook op z'n plaats zijn vooral op dit forum wat bedoeld is om gezondheidsklachten te bespreken met anderen. Het gaat ook om even je hart te luchten en dat je er niet alleen voor staat. Ik heb liever een reactie waar ik iets mee kan en hier kan ik niet zoveel mee. Dus gelieve niet meer te reageren.

  Bedankt en een fijne dag.

  Reageer
  #5

  Als jij er voor kiest je gezondheidsklachten op een openbaar forum te bespreken, is iedereen vrij om daar op te reageren.
  Je vraagt zelf om tips en ik geef je een welgemeende tip , daar is niks onaardigs aan.
  Jij bent vrij om te doen wat je wilt met de tips die je hier hier krijgt, je kunt er mee doen of laten wat je wilt.
  Ik kan nu dus net zo reageren als jij, als mijn reactie jou niet bevalt, gelieve er dan niet zo onaardig op te reageren, maar negeer het gewoon als het je niet bevalt....
  Voor jou ook een fijne dag!

  Reageer
  #6

  Nog (ook niet onaardig bedoelde) tip:
  Laat een fysiotherapeut eens naar je nek en schouderspieren kijken en naar de manier waarop je ademt.
  Zowel overmatige spierspanning als hyperventilatie kunnen ook voor duizeligheid zorgen

  Reageer
Reageer op: Duizelig, balansproblemen en misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief