Ontstoken oorlellen door oorbellen

 • #1

  Wie heeft er een antwoord.

  Sinds een aantal jaren kan ik geen oorbellen meer dragen zonder dat ze ontstoken raken.
  Eerst begon het met nepzilver, later met zilver en nu ben ik beland bij goud.
  Het moment dat ik ze in doe, begint het zeer te doen en als ik ze weer uitdoe gaat het bloeden.
  Ik heb 2 gaatjes in ieder oor. De 1e heb ik al bijna 30 jaar en de 2e ong 4 jaar. Ik moet zeggen dat die van 4 jaar veel erger is dan die oude gaatjes, maar ook die zijn niet geheel pijnvrij (wel zonder te bloeden en etter).
  Ik heb sinds 2 weken elke dag oorbellen gedragen en een paar keer per dag schoongemaakt met Ear Care Antiseptic (ook de oorbellen schoongemaakt met dat spul).
  Het blijft dik en bloeden. De volgende dag is het weer weg.
  Ook heb ik een tijd niets gedragen, maar ja dan krijg je op een mooie dag dat je gouden oorbelletjes weer wilt in doen en begint het weer.

  Is er iets wat ik nog kan doen hieraan, zou zonde zijn als ik alles weg moet doen.

  Reageer
  #2

  Deze reactie in de oorlellen op de genoemde materialen is geen allergische reactie. De huid van de oorlellen lijkt extra kwetsbaar te zijn voor de oorbellen.

  Gaatjes voor oorbellen in de oorlellen hebben de neiging snel dicht te kunnen groeien. Het is daarom van belang indien u zonder problemen oorbellen wilt blijven dragen dat u de gaatjes openhoudt met bijvoorbeeld onopvallende knopjes, het liefst van een edel metaal dat geen reactie met uw huid veroorzaakt.

  Iedere goede juwelier kan u hierbij helpen, of ga even naar de huisarts, met dit vervelende maar waarschijnlijk overkomelijke probleem.

  Reageer
  #3

  Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Houd inderdaad de gaatjes open met een knopje zoals de vorige schrijver meldt, maar het er kan wel degelijk sprake zijn van een contact allergisch eczeem. Draag alleen echte gouden en zilveren oorbellen. En als je zeker wilt zijn, ga dan naar de huisarts voor een allergietest. Specifieke allergietesten worden uitgevoerd door de dermatoloog, dus vraag om een verwijzing naar de dermatoloog.

  Reageer
  #4

  Er lijkt bij jou sprake te zijn van ortho-ergisch contacteczeem!

  Contacteczeem is een huidaandoening die zowel allergisch als irritatief ('ortho-ergisch') van aard kan zijn. Voor irritatief contacteczeem zie ortho-ergisch eczeem. Eczeem is een ontsteking van de huid. Ze gaan gepaard met roodheid en jeuk. Bij een contacteczeem (ook wel contactdermatitis geheten) wordt de ontsteking uitgelokt door een externe stof die het afweersysteem in de huid activeert.

  Lees verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contacteczeem en op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ortho-ergisch_eczeem

  Ga naar je huisarts.

  Reageer
  #5

  Ik heb hetzelfde, maar enkel in mijn rechter oorlel. Ik draag al 30 jaar oorbellen van 18kt goud, sterlingzilver of edelmetaal en heb er nooit last van gehad. Nu draag ik niet altijd oorbellen en als ik ze weer in wil doen, dan begint het pas aan de rechterkant na een dag dragen ofzo. Pijnlijk om de oorbel aan die kant er weer uit te halen, gepaard met wat opgedroogd bloed en pus, roodheid en opzwelling van de oorlel. Klassieke kenmerken van een ontsteking lijkt mij. De hamvraag echter blijft: waardoor? Als het contacteczeem zou zijn, dan had ik dat elders ook wel gehad, gezien mijn historie met deze huidaandoening op mijn handen (gelukkig weg sinds een jaar), astma en hooikoorts.

  Van mijn gouden trouwring heb ik overigens geen last, evenmin van andere gouden of zilveren juwelen die ik draag. Vreemd.... Laat ik maar eens beginnen met ontsmettingsmiddel te kopen bij de drogist.

  Reageer
  #6

  Goud is een inert edelmetaal dat weinig reactie vertoont met de huid.

  Reageer
  #7

  Vaak is nikkel de boosdoener. Dus als sierraden niet die hoogwaardige kwaliteit hebben maar gemengd zijn met andere stoffen zoals nikkel dan kan er inderdaad een reactie zijn met de huid. Dat komt vaak voor, en zeker bij oorbellen.

  Reageer
  #8

  Ik snap er niets, na jaren van dragen kan ik ook ineens mijn gouden oorbellen niet meer dragen. In elk oor twee gaatjes. Bij mij gaan ze niet bloeden, maar kloppen, pijn doen en heet worden. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs een knobbel achter mijn oor en die ging weg nadat ik uiteindelijk de oorbellen uit had gedaan en een antibioticakuur had gedaan. De dokter had geen idee waar dat vandaan kwam, maar ik vermoed mijn gouden oorbellen. Laatst deed ik ze weer in na een hele tijd. Ze gingen er makkelijk door maar dat deed al pijn, en nu anderhalve dag later zijn ze weer uit. Twee dagen weer uit en ze doen nog steeds pijn. Morgen de dokter bellen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Vraag om Fucidine creme of zalf...

  Reageer
  #10

  fucidine creme zitten corticosteroide in, oftewel hormonen, zou ik voorzichtig mee zijn gezien de bijwerkingen...

  Reageer
  #11

  Mijn oorlel is ook ontstoken geraakt; verdikking oorlel, roodheid, enige pusvorming.

  Ik heb mijn (schiet)oorbel nu eruit ggedaan en ik doe regelmatig sterilon op. Hoelang zou dit ong. moeten?

  Reageer
  #12

  Totdat de ontsteking weg is.

  Reageer
  #13

  Probeer es oorbellen van Titanium. Werkt echt. Heb laatst een paar gekocht en na jaren ellende nu geen enkele reactie.

  Reageer
  #14

  Ik heb laatst bij de webshop van naisz titanium oorbellen gekocht, tot nu toe nog geen last gehad. Je mag ze terugsturen wanneer je toch een reactie hebt gehad.

  Reageer
Reageer op: Ontstoken oorlellen door oorbellen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief