Grootte lymfeklier echo

 • #1

  Hallo,

  Ik heb begin april dit jaar aan de linker en rechterkant aan de onderkant van mijn kaak één klein hard knobbeltje ontdekt, als ik mijn kin op mijn borst leg kan ik de knobbeltjes voelen. Beiden voelen even groot aan. Mijn huisarts kon het knobbeltje toen niet voelen, maar liet mij voor de zekerheid bloedprikken en een echo maken. Hier kwam niks geks uit, enkel goedaardige lymfeklier(en) op de echo. 

  Gezien de klieren voor twee weken geleden nog niet weg waren (11 weken verder) heeft de huisarts mij opnieuw een echo laten maken, en laten bloedprikken. Ook deze uitslagen waren allemaal goed.
   
  Nu is mijn vraag hoeveel de grootte van een lymfeklier op een echo zegt. De bevinding van de radioloog van de tweede echo was als volgt: Vergeleken met eerdere echo. Submandibulair links enkele niet patholohisch vergrote lymfeklieren met een kortste as tot 6mm. Geen lymfadenopathie.

  Hoeveel waarde kan ik hier aan hechten?  Op internet lees ik dat alles onder de 1cm goed zou moeten zijn. Toch voel ik mij er niet helemaal goed bij, omdat de twee kliertjes vanaf de ontdekking hard zijn. Wel moet ik er bij zeggen dat ik sinds april zo’n beetje elke dag aan de klieren loop te voelen.

  Reageer
  #2

  Er is dus niets aan de hand maar je zit er teveel aan. Zo kunnen die dingen dus nooit weggaan!

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie John. Wat zou dan de reden kunnen zijn dan ze bij de eerste ontdekking al hard waren?

  Reageer
  #4

  Ze zijn ergens een keer ontstaan en opgezet. Dan zijn ze hard

  Reageer
Reageer op: Grootte lymfeklier echo
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief