Bultjes nek

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 2 weken geleden erachter gekomen dat ik een aantal bultjes in mijn nek heb. Specifieker aan de zijkanten. Aan de linkerzijde een van ongeveer 1 centimeter en aan de rechterzijde twee vlak boven elkaar van misschien 0.5 centimeter. Ze zijn sinds ik ze gevonden heb niet gegroeid, maar ik maak mij wat zorgen. Ze voelen een beetje rubberig aan, net als lymfeklieren eigenlijk. Ik kan ze niet vastpakken en bewegen, maar ik kan ze wel een beetje aanduwen. Moet ik mij hier zorgen om maken?

  Reageer
  #2

  In je nek of je hals?

  Reageer
  #3

  Ze zitten aan beide kanten achter mijn oren, richting de achterkant van mijn nek maar wel aan de zijkanten. Ik weet niet goed of dat onderdeel van de nek of hals is.

  Reageer
  #4

  Dat is de nek. Ik denk dat het spieren zijn die je voelt

  Reageer
  #5

  De bultjes liggen inderdaad op gebied waar spier zit. Maar behoor je dan zo duidelijk onderhuidse bobbels te voelen? Ik kan namelijk met mijn vingers over de nekspieren heen, maar voel dan duidelijke verhoging op die 3 plekken.

  Reageer
  #6

  Ik jeb daar blijkbaar ook last van. Zit je vaak te stressen? heb je veel spanning en buig je verl met je hoofd naarvoren wegens werk ifz?

  Reageer
  #7

  Ja dat kan. Waarschijnlijk zijn ze wat gespannen. Blijf er in ieder geval zoveel mogelijk vanaf

  Reageer
  #8

  Dank voor jullie reacties. Ik zit momenteel in mijn eindexamenjaar en betrap mijzelf er ook vaak op met gedraaide nek te werken tot pijn aan toe. Ik laat voor de zekerheid de huisarts ernaar kijken. Maar voel me in ieder geval meer gerustgesteld!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Bultjes nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief