Bult bovenop hoofd

 • #1

  Hallo,

  Sinds een paar dagen heb ik ontdekt dat ik een harde bult op mijn hoofd heb, voelt aan als een stuk bot en is ongeveer 2 cm groot.

  Het zit onderhuids en het zit me erg dwars, denk er de hele tijd aan en denk ook meteen aan erge dingen.

  Hopelijk kan iemand mij hier iets over vertellen

  Patrick

  Reactie
  #2

  Laat de huisarts het even onderzoeken. Zonder lichamelijk onderzoek kan je weinig zeggen over zo'n bult. Je kunt de meest vreselijke dingen gaan denken en wellicht is het helemaal normaal. De huisarts kan je verder helpen.

  Reactie
  #3

  dat zijn meestal vetbulten.
  laat even nakijken, soms worden ze weggehaald omdat ze groter kunnen worden, ze zijn onschuldig, maar laat even aan de huisarts zien.
  Brenda

  Reactie
  #4

  Brenda A schrijft:

  dat zijn meestal vetbulten.
  laat even nakijken, soms worden ze weggehaald omdat ze groter kunnen worden, ze zijn onschuldig, maar laat even aan de huisarts zien.
  Brenda

  Maar het voelt aan alsof het aan mijn schedel vast zit, misschien vergroeid bot ofzo? Maar het was me tot voorkort niet opgevallen.

  Reactie
  #5

  hoi,
  ik zat net 'harde bult op achterhood' te googelen en kom ik bij dit uit.
  Ik heb precies hetzelfde en ik maak me echt zorgen.
  Ik heb dan ook nog eens last van hartkloppingen en heel vaak de hik en misselijkheid zonder reden!

  groetjes

  Reactie
  #6

  Elisabeth schrijft:

  hoi,
  ik zat net 'harde bult op achterhood' te googelen en kom ik bij dit uit.
  Ik heb precies hetzelfde en ik maak me echt zorgen.
  Ik heb dan ook nog eens last van hartkloppingen en heel vaak de hik en misselijkheid zonder reden!

  groetjes

  Ja ik maak me ook zorgen, en heb toch maar een afspraak gemaakt bij de dokter. Misschien ook een goed idee voor jou;) Heb ook dezelfde klachten als jou, weet alleen niet of het verband met elkaar heeft. Hoop dat het niets ergs is.

  Groetjes

  Reactie
  #7

  Beste,

  Ik heb sinds een week een bult van ongeveer 1 cm op mijn linker achterhoofd, in de eerste instantie dacht ik dat het een muggenbult was. Maar na een week van lichte pijn, denk ik dat het wat anders is. Ik heb maar een beetje pijn aan mijn hoofd rondom de bult, maar de bult zelf doet geen pijn. Ik ben van plan naar de dokter te gaan maar wou graag horen hoe jullie erover denken. Je kan verder ook niets raars aan de bult zien.

  Groetjes,
  Mike

  Reactie
  #8

  Hallo,
  Al bijna twee jaar lang heb ik iets vreemds!
  Af en toe ontstaat er spontaan een bult op mijn voorhoofd. Ik voel hem niet het komt niet door stoten. Hij komt spontaan opzetten en is na een ongeveer twee a drie uur weer verdwenen. Het is een heel harde bult, en komt altijd op dezelfde plaats. Ik ben er al eens mee naar de huisarts geweest maar die snapte het ook niet. Verder heb ik nergens last van op het moment dat de bult er is, soms lichte hoofdpijn maar het komt ook gewoon opzetten terwijl ik niets voel.
  Misschien is er iemand die dit herkent? Wat zou het kunnen zijn? Moet ik dit verder laten onderzoeken?
  Deze week heb ik er twee keer een gehad, maar er gaan ook wel weken voorbij dat er geen bult komt. Ik snap er niets van.
  Marjoleine ๐Ÿ™„

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/202686-Bult-op-mijn-achterhoofd.html#202719

  Reactie
  #10

  ey ik heb ook een bult op me hooft waarscheinlijk krijg je er dan meer ik heb er ooke een op me hooft en op me nek en achter me oor ze zijn heel groot je hoeft niet bang te zijn ze blijven lang zitten maare ze gaan vanzelf weg dus nu heb ik aleen nog last van de bult achter me oor

  Reactie
  #11

  Er bestaan verschillende soorten bulten op het hoofd. De meesten zijn onschuldig en verdwijnen vanzelf. Toch is het aan te raden in bepaalde gevallen een huisarts te raadplegen. Vreemde knobbeltjes en bulten kunnen het beste worden gecontroleerd door een arts middels een lichamelijk onderzoek om een kwaadaardige tumor uit te sluiten.

  Soorten:

  1. Cyste
  2. Haemangioom, meestal goedaardig
  3. Lymphangioom, meestal goedaardig
  4. Lipoom, meestal goedaardig

  Tumoren groeien uit verschillende soorten cellen. Zo groeit een bottumor uit botcellen, een kraakbeen tumor uit kraakbeencellen, en hetzelfde geldt voor bindweeseltumoren, en bloedvattumoren. De primaire cel bepaalt dus de soort tumor.

  In de praktijk blijken de meeste knobbels op het hoofd ofwel van talgklieren uit te gaan. Deze bulten hebben de neiging om te gaan onsteken en rood en pijnlijk te worden, en tumoren afkomstig uit vetcellen, de welbekende lipoom. Lipomen worden veel gezien in de huisartsen praktijk en zijn in de regel onschuldig en eenvoudig te verwijderen middels een kleine chirurgische ingreep.

  Reactie
  #12

  Topics over bulten op het hoofd:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=bult+hoofd&sa=Zoeken#1174

  Reactie
  #13

  Ik heb ook een bultje op m'n hoofd.
  De dokter heeft er een tijdje geleden (bijna een jaar alweer) naar gekeken en zei dat het een cyste was, omdat het hard is, en dat ik 't bij haar kan laten wegsnijden. Moet ik alleen een dubbele afspraak maken.

  Weet iemand hoe ze dat doen, dat wegsnijden? Gaan ze een stukje haar wegscheren, verdoven ze, heb je er (lang) last van als het weggesneden is...?

  In eerder berichten las ik dat er iemand last heeft van hartkloppingen, hik, en onverklaarbare misselijkheid.
  Van de hik heb ik niet zo veel last (heel af en toe eens 2 of 3 hikken achter mekaar en dan weer een hele tijd niks), maar die hartkloppingen en die vreemde misselijkheid heb ik ook.
  Misschien dat toch eens erbij melden als ik besluit naar de dokter te gaan om 't bultje te laten wegsnijden.

  Doc. zei nog dat ze na 't snijden 't weefsel gaan onderzoeken, gewoon om zeker te zijn.
  Ik ben toch wel een beetje bang voor de uitslag (4 jaar geleden ben ik m'n vriendin verloren aan botkanker, mijn oma had een hersentumor die gelukkig operatief verwijderd kon worden, m'n opa had o.a longkanker waar hij uiteindelijk aan is overleden, en zo kan ik er nog een paar noemen. Hopelijk moet ik mezelf niet aan 't rijtje toevoegen...)

  Meer als een jaar geleden had ik een vreemd soort hoofdpijn, en doc. kwam op huisbezoek. Ik was bang voor een tumor en om me gerust te stellen zei ze "Een tumor voel je meestal niet", niet echt een geruststelling als je bv 20% hoofdpijn hebt en 80% niet, en je vreest voor een tumor....

  Maar goed, ik post dit berichtje omdat ik meer wilde weten over dat harde bultje en het eventuele wegsnijden ervan...(moet dat toch echt laten doen, want begin er nu last van te krijgen)

  Iemand er al ervaring mee?

  Alvast bedankt

  Reactie
  #14

  Het feit dat er een biopsie wordt genomen en het weefsel ter beoordeling wordt opgestuurd, geeft aan dat de huisarts niet 100% zeker is en dus de uitslag van het onderzoek nodig heeft om de diagnose met zekerheid te stellen. Vantevoren heeft de huisarts wel een idee en de huisarts denk dus dat het goedaardig is. Zeker weten doe je het pas nadat je de uitslag van het onderzoek binnen hebt.

  Reactie
  #15

  Het is inmiddels 15 dagen geleden dat ik de ingreep heb ondergaan.
  Nog altijd op de uitslag aan't wachten (dinsdag dus even bellen of ze me vergeten zijn, maandag kan ik niet bellen ivm werk en school)

  Hoop wel dat ik dat nooit meer hoef te doen. Heb serieus afgezien.
  Mocht wel pijnstillers nemen, maar ik slik niet graag medicijnen, en op zich was de pijn wel redelijk dragelijk.
  Maar ik heb 8 dagen m'n haar niet mogen wassen (shampoo is geen luxe, het is een levensbehoefte ! ) en slapen ging moeilijk omdat ik geen prettige houding kon vinden. Als ik dacht dat ik goed lag, en ik ontspande, dan verschoof m'n hoofdhuid een klein beetje, en dan deed het dus weer pijn. Ook bij lachen, zingen, niezen of hard(er) praten, was het gevoelig.
  Na een paar dagen deed het niet meer heel de tijd pijn, maar gaf het af en toe een steek. Na 3 รก 4 dagen begon het dan met jeuken....

  Ik was zo blij dat die hechtingen eruit waren!

  Had express de vrijdag voor de (Belgische) Herfstvakantie uitgekozen voor de ingreep, en die week verlof gepakt, zodat ik de hele week nergens heen moest.
  In m'n omgeving was alleen 1 van m'n leraressen op de hoogte (en na de ingreep ook m'n ouders en vriendin) dus de rest ging er van uit dat ik gewoon moest werken...weinig sociaal contact in de week dus...
  Heb in een achtbaan van emoties gezeten die week...

  Voor een volgende keer (die er hopelijk niet komt) weet ik dat als het niet in de weg zit, ik het lekker laat zitten ๐Ÿ˜‰ (mits deze eerste goedaardig is en 't eventuele volgende bultje hetzelfde aanvoelt natuurlijk)

  Als ik de uitslag heb, zal ik 't laten weten.

  Reactie
Reageer op: Bult bovenop hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief