Schok in nek

 • #1

  Hoi,
  Ik ben een jongen van 13 jaar en ik heb sinds kort last van een soort stroom schokken in me nek.
  Als ik gewoon op een stoel zit op school en ik ben aan het werken dan krijg ik opeens een schok in me nek.Ik zou graag willen weten hoe dit zou kunnen komen want ik vind het niet echt prettig.
  En het gebeurd soms 6x op een dag en de andere dag weer niet.

  Ik hoop dat iemand weet wat ik er aan kan doen of hoe het komt.

  Groetjes,

  Reactie
  #2

  Hoe is je houding? Zit je goed rechtop? En hoe is je conditie? ben je sterk gebouwd of heb je veel vet en speel je teveel videogames?

  In de nek treden zenuwen uit die je armen bijvoorbeeld bestuderen. Als die zenuwen bekneld raken kan dat een rotgevoel geven, een soort signaaltje dat je niet goed zit.

  Als je meer zou sporten, want ik ga ervan uit dat je niet al te fit bent, is de kans dat het terugkomt een stuk kleiner. Als je teveel sport en je bent zo inde groei dan kun je jezelf ook leleijk in de weg zitten.

  Misschien toch maar even naar de huisarts en je nekwervels laten onderzoeken... heb je geen andere klachten die hiermee te maken zouden kunnen hebben?

  Reactie
  #3

  Ik weet niet of het met fitheid te maken heeft ik sport normaal gezien minimaal 4 dagen in de week en ben graag buiten en gezond bezig en ik heb hier sinds kort ook last van ik denk persoonlijk dat het inderdaad komt door verkeerd zitten/staan of dat er iets knel zit heb namelijk al een poosje last van mijn schouder

  Reactie
  #4

  Ik ben 15 jaar oud en heb precies hetzelfde probleem ook geen idee hoe het komt het is een heel raar gevoel en een soort van heel je hoofd gaat dan heen en weer zo’n gevoel is het. Ik ben ook best wel benieuwd hoe het komt

  Reactie
  #5
  <p class="answer-text">Het lijkt mij een gevalletje "spit" o.i.d. Laat je huisarts ernaar kijken als je het weer krijgt. Warmte (Tijgerbalsem, Midalgan of gewoon een hot pack) kan verlichting geven. Het kan zijn dat je 's nachts niet goed gelegen hebt (een verkeerde houding), of door tocht is er een kou op je spieren/gewrichten gekomen. Laat je evt. doorverwijzen naar een fysiotherapeut/chiropracter o.i.d. Wanneer het over is, is het raadzaam te voorkomen dat je het weer krijgt dus laat je ergonomisch ook goed trainen. Beterschap!</p>

  Reactie
  #6

  @Anna, eventueel medicijngebruik kan een rol spelen, zoals antidepressiva.

  Daarnaast misschien tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt overigens niet zo heel veel over tekorten. In elk geval ook zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon. Ook electrosmog en electro-statische velden kunnen klachten geven. Soms kan er ook iets in je nek niet helemaal goed zitten. Dan kan misschien een osteopaat helpen.

  Reactie
Reageer op: Schok in nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief