Is door je mond ademen slecht voor de bouw van je gezicht?

 • #1

  Hey, ik heb een vraagje... Ik ben er laatst achter gekomen dat het volgensmij slecht is en dat je gezicht er niet mooier van wordt als je door je mond ademt. Nu maak ik mij een beetje zorgen want ik adem door mijn mond. Je kin trekt soort van naar achteren en je tanden gaan scheef staan. Ik zelf heb ook een redelijk ronde kin naar achter. Zou dit dan hierdoor komen. Ik ben 14 dus kan ik hier nog wat aan doen? Ik adem vanaf nu door mijn neus maar kan het nog allemaal rechttrekken op mijn leeftijd? Zie bijlage voor voorbeeld.

  Reageer
  #2

  Ik weet niet waar dat vandaan komt, maar dat is nonsens.
  Voor je gebit zou het wel nadelig kunnen zijn:
  Een ander nadeel is een droge mond doordat de lucht direct de mond binnenkomt. Daarnaast kan de tong voorin de mond liggen, welke ervoor zorgt dat men begint lispen en zie je de tong tussen de tanden bij het slikken. Deze manier van spreken en houding van de tong in rust zijn supernadelig voor de ontwikkeling van het gebit.

  Reageer
  #3

  Als je goed op de foto kijkt zie je dat dit nonsens is de (door de neus ademende) is zo perfect gebouwd als een filmster en de (mond ademende) is ineens super lelijk dit is gewoon pure waanzin iedereen is zoals hij/zij/het is.

  Reageer
  #4

  Het idee komt uit een bestseller over 'het nieuwe ademen'. Theoretisch is het aardig onderbouwd. Ook hoe de gezondheid zelf baat heeft bij een neusademhaling.
  Ik weet het niet vwb de vraag. Op zich heeft type eten ook met de vorm van je mond/gezicht te maken volgens het boek.

  Overigens gaat het ook veel over hyperventilatie. Er staan experimenten in die de moeite waard lijken.

  Reageer
Reageer op: Is door je mond ademen slecht voor de bouw van je gezicht?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief