Lymfeklieren

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraagje over lymfeklieren. Ik heb al sinds 2017 twee lymfeklieren onder de kaak zo groot als een spruit eentje links en een rechts. Verder naar onder zijn de lymfeklieren een stuk kleiner als een erwtje (voel er best wat)

  Ik zit er bijna nooit aan maar als ik het dan eens doe merk ik wel dat die met de grote van een spruit nooit kleiner zijn geworden. Ze zijn dus inmiddels al bijna vier jaar groter dan de andere. Daarnaast ben ik vier jaar geleden een keer naar de huisarts geweest en onlangs nog twee keer maar daar komt niet veel uit.

  Is het nou normaal dat sommige klieren een stuk groter zijn? Je kan het vanaf de buitenkant verder niet zien en ze kunnen heen en weer bewogen worden. Ook worden ze niet groter. Waarom is dit?

  Alvast heel erg bedankt
  Vrouw van 25

  Reactie
  #2

  verschil in grote is normaal. Er kunnen verschillende redenen zijn. Maar doorgaans onschuldig.

  Reactie
  #3

  Ik stel uw reactie zeer op prijs dank daarvoor.

  Dat is goed om te weten. Ik hoor wel vaak dat het komt door een virus maar dat kan het niet zijn want dan zou ik al vier jaar aan één stuk door een virus moeten hebben..

  Ik ben zelf er bang voor kanker maar als dat zo was hadden ze al een stuk groter moeiten groeien of niet?

  Reactie
  #4

  Nou, het lichaam wordt jaarlijks aangevallen door honderden virussen. Ons afweersysteem zorgt er voor dat we dus niet ziek worden en/of geen klachten krijgen. Maar dan werkt het afweersysteem dus en dat kan dan die klieren tot gevolg hebben. Maar ook zaken zoals acne, problemen met tanden en tandvlees, kleine wondjes in de buurt van het gezicht, aften en nog meer

  Bij lymfeklierkanker zou je toch nog andere klachten moeten hebben

  Reactie
  #5

  Dat is goed om te weten. Ik denk dat u doelt op nachtzweten en jeuk maar dat heb ik inderdaad niet. Ik heb nu wel een zeurderige pijn in de hals maar dat komt denk ik door dat ik er vandaag wel veel aan heb gezeten.

  Zou het ook kunnen dat ze 'gewoon' deze grootte hebben. Ik heb bijvoorbeeld als jong kind pfeiffer gehad. Kan het dat ze toen ooit vergroot zijn en nooit meer kleiner worden of is dat niet normaal?

  Reactie
  #6

  Het is sowieso belangrijk om er niet aan te zitten, want dat houdt ze in stand en ze kunnen er door geïrriteerd raken. Ik denk niet dat het nog van Pfeiffer is

  Reactie
  #7

  Bedankt voor uw reacties.
  Dat is jammer. Ik had gehoopt dat ze ook zonder reden wat groter konden zijn. Ik heb wel in die vier jaar al een aantal keer een algeheel bloedonderzoek gehad. Een maand geleden ook nog. Hadden ze daarin niet iets moeten vinden als het wel ernstig was?

  Het zit me toch erg dwars en maak me wel zorgen maar ik wil niet blijven zeuren bij de huisarts.

  Reactie
  #8

  Dan was dat met een bloedonderzoek wel zichtbaar geweest. Soms zijn ze er gewoon en blijven langere tijd zonder dat daar een specifieke (ernstige) oorzaak voor is. Je hebt in ieder geval een actief afweersysteem. En dat is dan wel weer goed

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Lymfeklieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief