Vraag speekselklier

  • #1

    hallo,

    Ik stuur graag een berichtje met een vraag aangezien ik me ineens zorgen maak. Ik heb al tijden, jaren misschien zelfs?, een voelbaar bultje vlak voor mijn rechter oorlel. Het is beweegbaar en doet totaal geen pijn. Het wordt niet groter of iets. Het is niet zichtbaar bij normaal aanzicht of iets, alleen voelbaar. Het schiet weg wanneer ik er druk op zet. Ik las ergens dat dat een speekselklier kan zijn. Ik ben 21 jaar oud en gek genoeg heeft het nooit mijn aandacht getrokken.

    Wat kan dit zijn en is dit iets om me veel zorgen over te maken (met artsen onderzoeken en alles dat nodig is?)

    Reageer
    #2

    Waarom maak je je nu ineens zorgen als je het toch al lang hebt?
    Het kan een kliertje zijn, maar ook een spiertje van de kaak

    Reageer
    #3

    Ik heb een angststoornis en merk dat het momenteel door het missen van een vast patroon in het leven (coronacrisis) lastig is om die onder controle te houden. Ik merk dat ik dan snel zoek naar dingen/plekjes waar ik me dan zorgen over moet gaan maken. Het is ook een heel klein bultje. Mijn moeder adviseerde me ook om me er geen zorgen over te maken.

    U denkt dat het dus niet iets is om me zorgen over te maken of om contact voor op te nemen met de huisarts? En kan het bij een spiertje/kliertje voorkomen dat dit dus erg lang voelbaar blijft?

    Reageer
    #4

    Ja hoor. Vooral geen zorgen over maken

    Reageer
    #5

    Merk dat ik met flink zoeken het kliertje ook bij mijn linkeroor kan vinden (wel stuk kleiner dan rechts) Neem aan dat dat normaal is?

    Reageer
    #6

    Dan zal het toch een spiertje van de kaak zijn. Ik raad je wel aan om er zo veel mogelijk vanaf te blijven voordat er irritaties gaan ontstaan

    Reageer
    #7

    Het was inderdaad pas echt voelbaar links toen ik er naar ging zoeken en veel aan ging zitten, dus dat van die spiertjes kan inderdaad wel! Al voelt het rechts wel echt als een soort beweegbaar kliertje.

    Ik ga er in ieder geval afblijven. Wanneer zou ik wel hiermee naar de dokter moeten, bij bijvoorbeeld pijn ofzoiets?

    Reageer
    #8

    Als het pijn gaat doen ga je daarmee naar de dokter. Maar niet als het pijn gaat doen omdat je er teveel aanzit

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik wilde graag nog een bericht plaatsen omdat ik merk dat ik me weer een beetje zorgen maak. Het is echt een heel klein bultje onder de huid die ik wel moet zoeken en het geeft als het ware mee bij het drukken. Dus het beweegt. Ik lees overal op het internet echt horrorverhalen met diabetes, kanker etc.

    Ik wilde het even nog een keer vragen: Ik hoef hiermee dus echt niet naar de huisarts? Want ondanks dat er weinig informatie te vinden is online, zeggen ze veelal wel bij het langer aanwezig zijn van een bultje om naar de huisarts te gaan. Mijn moeder zegt dat het ook niet nodig is, een mens kan wel aantal onschuldige bultjes hebben zonder dat dit iets moet zijn. Helemaal als er echt onder de huid gezocht moet worden en het er dus misschien al wel jaren zit zonder klachten.

    Reageer
    #10

    Je hoeft daar echt niet mee naar de huisarts. Volkomen onschuldig. Maar blijf er wel vanaf!

    Reageer
    #11

    Zou een eenzijdige zwelling als dit iets te maken kunnen hebben met hiv?

    Reageer
    #12

    Niet dat ik dat heb, maar het is nogal concreet onderdeel van mijn angststoornis. Waardoor ik in alles ‘symptomen’ ga zoeken.

    Reageer
    #13

    Nee, dat is toch wel heel erg ver gezocht

    Reageer
    #14

    Heel ver gezocht, als in het is niet mogelijk? Want ik ben gaan Googlen (stom, ik weet het) en toen kwam ik ergens wat artikelen tegen maar weet dus niet zeker of er dan een link tussen de twee is.

    Reageer
    #15

    Ik zal niet zeggen dat het onmogelijk is, maar dan alleen met HIV in een verder gevorderd stadium EN met andere klachten. Zoiets op zich zelf is nooit een HIV symptoom.
    Je hebt een angststoornis, en wat je dan vooral niet moet doen is googlen op symptomen. Je maakt de angsten alleen maar groter. En in het algemeen: als je denkt HIV opgelopen te kunnen hebben, moet je niet googlen of rondvragen maar een HIV test laten doen. Alleen met een test krijg je volledige zekerheid

    Reageer
Reageer op: Vraag speekselklier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief