Full thicknes ruptuur supraspinatus

  • #1

    Via Mri met contrast is geconstateerd dat ik een full thickness ruptuur heb van de supraspinatuspees. Er is ook sprake van botcysten in de humeruskop. Er is een operatie indicatie maar ik ben 56, alleenverdiener, alleenwonend en ik heb net een nieuwe baan. Ik mag een half jaar niet meer dan een halve kilo tillen. Eigenlijk wil ik me niet laten opereren en een natuurlijk beloop afwachten, want er zijn zat mensen die niet geopereerd kunnen worden. Wat staat mij te wachten als ik het op zn beloop laat want door de botcysten ben ik bang voor slechte hechting en ben ik verder van huis. Ik kan mij geen ziektewet, noch arbeidsongeschiktheid permitteren.

    Reageer
    #2

    Die vraag kan niemand beantwoorden...

    Reageer
    #3

    Wat zijn de beperkingen? Wat mag je wel nog en vooral niet meer doen?

    Ook ik heb een full thickness ruptuur van de supraspinatuspees en cysten erbij (of dat botcysten zijn weet ik niet). Ook ik kies liever voor een afwachtend beleid dan voor een operatie. Ik ben 3 jaar ouder dan jij en begrijp dat de kwaliteit van mijn pees niet echt best meer is.
    Wat ik me vooral afvraag is of ik alles nog mag doen? Want ik hoor het hier en daar knappen en kraken als ik aan het poetsen of tillen ben, of gewoon dans op een feestje, en ik wil nog zoveel mogelijk doen met die schouder. Mijn angst is dat ik het met bepaalde manoeuvres misschien erger maak. Wat dàt vind ik nergens terug op Internet. Is het levenslang voorzichtig doen of blijven doorgaan tot de (pijn)grens?

    Reageer
Reageer op: Full thicknes ruptuur supraspinatus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief