hersenschade?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een man van 24 jaar.

    Als klein kind heb ik een zware hersenschudding gehad. Iemand duwde me van een trap af en ik kwam met mijn hoofd tegen een stalen prullenbak.

    Jaren later merkten me ouders op dat ik als kind altijd zo'n vrolijk mannetje was, maar dat ik op een gegeven moment steeds somberder was geworden. Ik maakte minder vrienden en toen ik wat ouder werd kreeg ik last van depressies.

    In mijn studententijd heb ik toen ik stomdronken was geworden een behoorlijke klap op mijn hoofd gehad. Ik raakte korte tijd buiten westen. Nadat ik bijkwam deed mijn wang pijn en `zongen' mijn oren.

    Na deze tweede hersenschudding kon ik moeilijker in slaap vallen. Ik kreeg last van aggressief gedrag, verminderde impulscontrole en werd lethargischer. Sommige dagen deed ik gewoon helemaal niks. Het is zo ontzettend moeilijk om ergens enthousiast over te worden en ik heb zo'n kort lontje gekregen. Boos in het verkeer, niet tegen lawaai kunnen en dan boos reageren.

    Ik ben nu klaar met studeren en heb ergens een baan weten te krijgen. Ik twijfel of ik het wel kan. Ik ben ontzettend bang dat ik echt ernstige hersenschade heb. Heeft mijn leven eigenlijk nog wel zin. Wordt dit ooit beter? Mijn eerste hersenschudding kon ik echt niets aan doen, maar mijn tweede had ik kunnen voorkomen door wat verstandiger te zijn. Ik voel me zo'n sukkel dat ik in die situatie ben beland. Ik drink geen alcohol meer en ben een beetje paranoide dat mijn hoofd ergens tegen aankomt. Wat moet ik doen?

    Reageer
    #2

    Ga naar de huisarts en bespreek je bezorgdheid daarover met hem/haar. De huisarts kan je verwijzen naar een neuroloog om verder onderzoek te doen

    Reageer
Reageer op: hersenschade?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief