Pijn achterhoofd bij lachen

  • #1

    Ik heb al wel een paar jaar dat als ik lach, ik aan beide kanten onder in mijn achterhoofd een soort krampen krijg. Wie weet wat de oorzaak hiervan is?

    Reageer
    #2

    Als je je mond te ver open doet met lachen, kunnen je kaakspieren dat veroorzaken.

    Reageer
    #3

    Dat zou kunnen, maar volgens mij heb ik mijn mond niet dusdanig ver open dat het hier aan zou liggen....het is pijn aan de onderkant links en rechts in mijn achterhoofd, daar waar het onderste deel van de schedel zit.

    Reageer
    #4

    Het zal toch een spierenkwestie zijn.

    Reageer
    #5

    Hi Eline, ik herken dit probleem. Ik heb namelijk precies hetzelfde. Bij lachen en dan niet specifiek hard maar wel intens lachen (niet met de kaak open) maar ook bij zachtjes grinikken, schrikken, niezen etc. Bijzonder vervelend. Ik heb begrepen dat het licht aan de spieren in de achterkant van de schouders/nek en de aanhechting bij de schedelbasis. En dat deze spieren als het waren samen krampen wanneer deze geprikkeld worden (duidelijker werd het antwoord helaas niet). Bij mezelf merk ik wel dat ik het eerder heb als ik last heb van veel stress en lange dagen op kantoor maak. Verkeerde (zit)houding en stress kan op dezelfde spiergroepen slaan. Herken jij dit ook?

    Reageer
    #6

    Ik heb hetzelfde, bij wat uitbundiger lachen kramp aan beide kanten onder in mijn achterhoofd.

    Reageer
    #7

    Is hier al meer over bekend? Heb hier sinds kort ook erg veel last van en idd ook vooral bij lachen.

    Reageer
    #8

    Ik heb hetzelfde

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja ik herken dit. Sinds 6 maanden last van. Het wordt ook erger of het gebeurd eerder bij het lachen of al bij minder hard lachen. Mond ook niet open, maar is echt een verandering. Misschien heeft het met intensief sporten te maken?? (fitness). Als dit heftiger wordt ga ik naar de huisarts (Denk...).

     

    Groet Marco

     

     

    Reageer
    #10

    Ik heb reeds jaren hetzelfde probleem en daarnet kwam mijn dochter van 17 met dezelfde klacht. Weet iemand wat dit kan zijn??? Ze is nu bang om te enthousiast te reageren.

    Reageer
    #11

    Hier hetzelfde, bij enthousiasme krijg ik enorme steken in de kuilen op mijn achterhoofd aan beide kanten, zo'n 7 cm achter mijn oren, richting midden achterhoofd. Ik heb hier al jaren last van, maar ik ben nog nooit de oorzaak ergens tegengekomen. Is hier al iets bekend bij iemand?

    Reageer
    #12

    Ik heb dit ook. Als ik thuis de situatie terug probeer na te bootsen gaat dat zonder succes. Het gebeurd alleen maar als ik met de 4kids van mijn zus zijn aan het spelen. Waren geblinddoekt enzo. Wij hadden allemaal zoveel pret! En toen voelde ik het achter mijn hoofd. Dat is niet voor het eerst. Dit gebeurd mij alleen als ik echte pret heb en vol enthousiast ben. Persoonlijk mijn antwoord op jouw vraag: het zijn ongebruikte lach spieren die niet getraind zijn wat aan het verzuren zijn en pijn gaat doen. Er zijn mensen op de wereld die continue lachen en die dat gewend zijn enzo. Ik lach niet heel mijn leven maar heb momenten te pakken dat ik dat doe. En dat ga je merken. Grtjs toni

    Reageer
    #13

    Voor alle mensen met vragen
    Lees je eens in op hoest hoofdpijn.

    Reageer
    #14

    Ik heb de zelfde klachten.
    Tikkertje doen met de kinderen is niet te doen.

    Reageer
    #15

    Weet je al wat het is ??

    Reageer
Reageer op: Pijn achterhoofd bij lachen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief